Claudiu Năsui: Ultimele date ale INS confirmă că politicile Guvernului PSD - PNL duc economia în jos

| 07 iun, 18:22

Cele mai recente date publicate de INS arată că politica economică a Guvernului PSD - PNL nu duce decât într-o singură direcţie, în jos. INS a revizuit creşterea economică din primele trei luni ale acestui an, de la 0,5%, cât estima anterior, la 0,4%.

 

Fostul ministru al Economiei, deputatul USR Claudiu Năsui, a precizat că datele economice arată că Guvernul nu este preocupat de creşterea sănătoasă a nivelului de trai al populaţiei, bazat pe dezvoltare economică, ci pe cheltuieli nesustenabile pe termen mediu şi lung şi împrumuturi record, la dobânzi din ce în ce mai mari.
Datele confirmă că bugetul de stat, prezentat în decembrie 2023, a fost construit pe o minciună, iar Guvernul nu ştie să gestioneze ţara decât împrumutându-se din ce în ce mai mult, mai subliniază Năsui, potrivit comunicatului de presă al USR. În timp ce industria şi-a scăzut contribuţia la PIB în primul trimestru, consumul a crescut accelerat şi a avut o contribuţie majoră la PIB.
„Creşterea cheltuielilor a dus la creşterea deficitului care trebuie finanţat din împrumuturi. Anul acesta, Guvernul a fost foarte generos cu banii contribuabililor, crescând puternic deficitul şi gândindu-se că jihadul fiscal va veni de la anul, când nu vor mai fi alegeri”, a afirmat Claudiu Năsui.
Fostul ministru al Economiei este de părere că potenţialul de creştere a economiei româneşti este mult mai mare decât acum. O mare parte a forţei de muncă stă inactivată, iar o altă parte stă pe salarii mult mai mici decât ar putea avea. Dacă ar vrea ca România să meargă bine, PSD-PNL ar lua în calcul reducerea taxării muncii. România e pe locul 1 în Uniunea Europeană la taxarea salariilor mici. De aceea România conduce topul european al sărăciei în muncă, adică al oamenilor care deşi muncesc sunt în sărăcie sau în risc de sărăcie.
„Guvernul a generat inflaţia care l-a ajutat să finanţeze deficitul bugetar pe spatele românilor. Creşterea deficitului a însemnat creşterea masei monetare folosite în tranzacţii şi deci preţuri mai mari. În paralel şi BNR a mărit masa monetară, la rândul ei. Şi iată cum avem o dinamică grandioasă în care tot mai mulţi lei umblă după prea puţine bunuri şi servicii. Cum să nu crească preţurile? Nu domnul Ciolacu şi PSD-PNL vor plăti banii ăştia înapoi, ci noi, toţi românii, din taxe şi impozite", avertizează Năsui.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ