Claudiu Săftoiu: TVR 3 va avea din 6 decembrie un nou concept, va fi o expresie a mediului rural

| 28 noi, 2013

Claudiu Săftoiu, preşedinte-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), a declarat că TVR 3 va avea din 6 decembrie un nou concept, va fi o expresie a mediului rural, a conservării spaţiului cultural, tradiţional, etnografic, dar şi de actualitate şi de societate rurală.

"Intenţionăm să promovăm TVR 3, care, din 6 decembrie, va avea un nou concept, o expresie a mediului rural, a conservării spaţiului cultural, tradiţional, etnografic, dar şi de actualitate şi de societate rurală. Şi acest lucru se va întâmpla fără costuri suplimentare, întrucât producţia va fi asigurată în continuare de studiourile teritoriale, TVR 3 neavând buget, conform Memorandumului de reeşalonare a datoriilor aprobat de Guvern în baza Programului de redresare economică", a spus Claudiu Săftoiu, citat de Mediafax.

Acesta le-a atras atenţia operatorilor de comunicaţii electronice că românii plătesc o taxă de 4 lei pe lună pentru a avea acces la toate canalele TVR, motiv pentru care este normal să şi beneficieze de toate producţiile televiziunii publice. "Aici nu primează interesul de business, ci acela de a servi interesului public", a mai spus Claudiu Săftoiu, care a subliniat că cele mai mari probleme le au studiourile teritoriale, care nu sunt preluate de toţi operatorii prin cablu. "Noi nu putem decât să atragem atenţia, este rolul CNA-ului să sancţioneze", a concluzionat Claudiu Săftoiu.

Potrivit reprezentanţilor SRTv, Claudiu Săftoiu a fost invitat joi la Buzău, la prima convenţie a Asociaţiei de Comunicaţii Electronice din România (ACER), prilej cu care a amintit operatorilor de cablu că preluarea televiziunilor din portofoliul TVR este în "regim must-carry" (obligatoriu la retransmisie pentru toţi cabliştii din România, n.r.).

Totodată, Claudiu Săftoiu a precizat că relaţia TVR cu operatorii prin cablu este foarte importantă, deoarece Societatea Română de Televiziune are 11 televiziuni - naţionale şi teritoriale -, care oferă un conţinut complet şi complex.

"Canalele TVR News, TVR 3 şi staţiile teritoriale întâmpină probleme de distribuţie pe cablu. De aceea, acolo unde puteţi, preluaţi şi transmisia acestora", le-a transmis Claudiu Săftoiu operatorilor de cablu.

 

Tag-uri: Claudiu Săftoiu, tvr
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ