Clotilde Armand: Consilierii PNL şi PSD au distrus astăzi proiectul ”Termoficare de la Soare”

| 24 oct, 18:13

Primarul Sectorului 1 al Capitalei Clotilde Armand acuză consilierii PNL şi PSD că au ”distrus” luni proiectul său ”Termoficare de la Soare”, care presupune încălzirea în sezonul rece a locuinţelor din blocurile reabilitate termic şi furnizarea de apă caldă menajeră pe toată perioada anului prin intermediul pompelor de căldură şi a panourilor fotovoltaice.

 

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 1, Consiliul Local Sector 1 a hotărât în şedinţa de luni că doar două blocuri din această zonă administrativă vor intra în programul “Termoficare de la Soare”, ca urmare a unui amendament promovat de către un grup politic din Consiliul Local, la proiectul de hotărâre pentru aprobarea criteriilor de selecţie a blocurilor în vederea implementării unui Proiect pilot “Termoficare de la Soare”.
“În prag de iarnă şi în plină criză energetică, consilierii PNL şi PSD au distrus astăzi proiectul “Termoficare de la Soare” şi au ignorat nevoile cetăţenilor Sectorului 1. Asta după şase luni de încercări să îi convingem că este necesar, după recomandările comisarului european pentru energie şi după recomandarea specialiştilor în domeniu. Printr-un amendament promovat de PNL, întregul program a fost redus la un simplu proiect -pilot pentru doar 2 (două!) blocuri, în condiţiile în care aproximativ 130 de asociaţii de proprietari şi-au dat acordul (au semnat deja contractele de mandat) să intre în programul “Termoficare de la Soare”. Iată cum înţeleg aleşii PNL şi PSD să apere interesele comunităţii locale şi au decis să golească de conţinut un proiect care pe termen lung le-ar fi asigurat independenţă energetică locuitorilor Sectorului 1. Nu-i nimic. Mai facem o şedinţă de consiliu şi voi veni cu toţi cetăţenii Sectorului peste aceşti politruci. Să-i văd atunci cum vor explica”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.
Administraţia locală a Sectorului 1 a elaborat mai multe programe pentru combaterea crizei energice şi a crizei termoficării din Capitală şi prin care, totodată, şi-a propus reducerea poluării şi folosirea energiei verzi şi creşterea performanţei energetice a clădirilor.
Principalul astfel de program este "Termoficare de la Soare", un program multianual care presupune încălzirea în sezonul rece a locuinţelor din blocurile reabilitate termic şi furnizarea de apă caldă menajeră pe toată perioada anului prin intermediul pompelor de căldură şi a panourilor fotovoltaice.  Este vorba despre o modalitate mai eficientă şi mai prietenoasă cu mediul de încălzire a imobilului, bazată pe energie regenerabilă şi pe tehnologii de ultimă generaţie.

 

Tag-uri: clotilde armand
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ