Clotilde Armand: Efectele actului administrativ, care a fost contestat în instanţă, sunt suspendate în acest moment

| 14 mar, 19:44

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand a precizat marţi că efectele actului administrativ care a fost contestat în instanţă sunt suspendate în acest moment iar informaţiile false lansate în spaţul public de mai mulţi oameni politici sunt propagate pentru a dezinforma opinia publică, după ce PSD şi PNL i-au cerut demisia, în urma deciziei Curtţii de Apel Bucureşti, care a respins cererea de suspendare a Raportului de evaluare nr. 49614/G/II/04.11

 

”În legătură cu informaţiile false vehiculate în spaţiul public referitoare la dosarul care se află pe rolul instanţei pentru anularea raportului de evaluare al Agenţiei Naţionale de Integritate, Serviciul Imagine şi Cultură a fost împuternicit să facă următoarele precizări: În dosarul nr. 8199/2/2022, având ca obiect anulare raport evaluare ANI raport nr. 49614/G/II/04.11.2022, aflat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, la primul termen de judecată, din 13 martie 2023, a fost depusă o cerere completatoare din partea apărătorului meu ales. Faţă de această cerere completatoare ANI a invocat excepţia tardivităţii, excepţie care a fost respinsă în sală de către completul de judecată. În acest context, instanţa de judecată a dispus amânarea cauzei şi acordarea unui nou termen, pe 8 mai 2023, pentru ca ANI să depună întâmpinare”, spune primarul Sectorului 1.
Clotilde Armand menţionează că ”de asemenea, instanţa a constatat suspendate de drept efectele raportului de evaluare, astfel încât susţinerile suplimentare referitoare la suspendare nu mai prezentau interes în cauză”.
”Este important de menţionat că efectele actului administrativ, care a fost contestat în instanţă, sunt suspendate în acest moment. În concluzie, informaţiile false lansate în spaţul public de mai mulţi oameni politici sunt propagate pentru a dezinforma opinia publică, ” precizează primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.
Curtea de Apel Bucureşti a respins, luni cererea de suspendare a Raportului de evaluare nr. 49614/G/II/04.11.2022 ca lipsită de interes. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de cinci zile de la comunicare, cererea de exercitare a căii de atac urmând a fi depusă la Curtea de Apel Bucureşti.
PSD a cereutconducerii USR „să nu mai facă scut” în jurul lui Clotilde Armand şi să aplice aceleaşi principii pe care le invoca în cazul altor politicieni acuzaţi de incompatibilitate şi fapte penale, în contextul deciziei de luni a Curţii de Apel Bucureşti prin care respins solicitarea primarului Sectorului 1 de suspendare a raportului ANI care spune că Armand şi-a dat bani, în mod necuvenit.
Şi PNL Sector 1 a anunţat că cere demisia de onoare a lui Clotilde Armand. "Cerem demisia de onoare a primarului, aşa cum, în nenumărate cazuri, domnia sa şi partidul său au procedat în situaţii similare. Este momentul ca sloganul FĂRĂ PENALI ÎN FUNCŢII PUBLICE să îşi găsească aplicabilitatea şi în cazul lor! Altfel, nu este decât ipocrizie politică”, a declarat preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ