Clotilde Armand îl acuză pe ministrul Cercetării Sebastian Burduja că a blocat digitalizarea Primăriei Sectorului 1

| 02 aug, 19:07

Edilul Clotilde Armand l-a acuzat pe ministrul Cercetării şi Digitalizării, liberalul Sebastian Burduja că a blocat digitalizarea Primăriei Sectorului 1 cu fonduri europene, „din orgolii politice, fără nici un argument, fără niciun fel de explicaţii”.

 

„Ministrul Cercetării şi al Digitalizării (actualmente preşedintele filialei PNL Sector 1) a blocat digitalizarea Primăriei Sectorului 1 cu fonduri europene... din orgolii politice, fără nici un argument, fără niciun fel de explicaţii. Vă spuneam zilele trecute că actuala coaliţie PNL - PSD blochează în Consiliul Local investiţiile din Sectorul 1 în toate domeniile - şcoli, sănătate, infrastructură, mediu - la ordine primite de sus. Şi pentru a vedea cum această alianţă toxică a fost constituită împotriva comunităţii locale, vă dau exemplu un proiect finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA), în valoare de 4 (patru) milioane lei, care a fost respins, săptămâna trecută, de consilierii liberali şi social-democraţi”, a scris Clotilde Armand, marţi pe Facebook.
Ea a precizat că un proiect complex prin care sunt implementate mai multe strategii esenţiale pentru dezvoltarea Sectorului 1 şi prin care vrem să transpunem în practică principiile bunei guvernări la nivelul administraţiei locale:
„- Strategia IT a Primăriei Sectorului 1- cu o componentă importantă de digitalizare;
- Strategia Smart City a Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti 2023-2030;
- Strategia de comunicare a Primăriei Sectorului 1 2023-2030- care vizează inclusiv realizarea unui website inovativ pentru administraţia locală, publicarea de seturi de date în format deschis şi realizarea unui manual de identitate;
- Proceduri simplificate pentru reducerea birocraţiei, corelate cu un plan de simplificare a procedurilor administrative;
- Cursuri de formare în management strategic pentru funcţionarii din Primăria Sectorului 1;
- Programul Anual de Activitate al Consiliului Local (PAACL) 2024 (un instrument de planificare anuală a activităţii autorităţii deliberative locale; pentru a putea fi introduse în PAACL, proiectele de hotărâri trebuie să îndeplinească anumite condiţii de maturitate şi oportunitate)”.
Primarul Sectorului 1 a anunţat că, din respect pentru cetăţeni, va reveni cu acest proiect în Consiliul Local.
„Le transmit consilierilor PNL şi PSD că reforma în Sectorul 1 este ireversibilă şi că a venit momentul să lase deoparte interesele politicianiste şi să voteze pentru locuitori”, a completat Armand.

 

Tag-uri: clotilde armand
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ