Clotilde Armand: Ne dorim ca toate şcolile să funcţioneze într-un singur schimb, prin extinderea infrastructurii educaţionale

| 11 feb, 19:12

Primarul Clotilde Armand a declarat joi că îşi doreşte ca toate şcolile din Sectorul 1 să funcţioneze într-un singur schimb, prin extinderea infrastructurii educaţionale cu ajutorul fondurilor europene.

 

"Ne dorim ca toate şcolile să funcţioneze într-un singur schimb şi copiii să fie acolo de dimineaţa până după-amiaza şi să facă şi şcoală, dar şi activităţi sportive şi educaţionale (...) Trebuie să avem o infrastructură mult mai mare. Acum sunt patru şcoli noi la care vom începe proiectarea şi execuţia şi e vorba de a extinde, de a renova şcoli, ca să avem o infrastructură cu baze sportive, laboratoare dotate informatic etc", a spus Clotilde Armand în cadrul unei discuţii cu vicepremierul Dan Barna, postată pe Facebook.
Ea a menţionat că este nevoie de personal didactic care să se ocupe de copii în afara de programului care este gestionat de Ministerul Educaţiei.
La rândul său, Dan Barna a subliniat că găsirea resurselor nu este o problemă, făcând referire la PNRR, la fonduri structurale - cum ar fi Programul Operaţional Regional.
Potrivit vicepremierului, PNRR reprezintă "o oportunitate extraordinară" pentru România.
"Nu a existat în istoria noastră niciodată, oricât ne-am uita înapoi în timp, o asemenea resursă de dezvoltare semnificativă, vorbim de 30 de miliarde de euro, bani pentru reforme şi bani pentru a face proiecte importante pe care nu am reuşit să le facem în 30 de ani de la Revoluţie. Acum nu vom mai putea să argumentăm că ar trebui făcută o reformă, dar nu avem bani. Există această resursă şi o componentă importantă e aceasta de digitalizare, faptul că vor fi bani pentru ca serviciile autorităţilor, serviciile instituţiilor publice să fie digitalizate, cetăţeanul să poată de acasă să-şi plătească impozitele, parcarea", a spus Dan Barna.
Potrivit acestuia, Primăria Sectorului 1 a făcut "paşi spectaculoşi" în acest sens, prin faptul că parcarea se poate plăti online.
Dan Barna a mai spus că PNRR cuprinde şi o componentă de dezvoltare urbană în zona de proiecte verzi.
"Sectorul 1 - fiind până la urmă cel mai mare 'judeţ' în termen de resurse - evident că poate să propună proiecte, are însă condiţionalităţi importante. Trebuie să fie proiecte care să fie terminate până în 2026", a arătat vicepremierul Dan Barna.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ