Clotilde Armand reclamă construirea unui bloc cu şase etaje în curtea PSD Sector 1, într-o zonă protejată

| 13 oct, 19:39

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, reclamă, joi, construirea unui bloc cu şase etaje în curtea PSD Sector 1, într-o zonă protejată din apropierea Parcului Herăstrău. ”Cum a fost posibil aşa ceva, domnule Ciolacu?”, a transmis Armand, adăugând că PSD Sectorul 1 a favorizat urbanismul haotic şi fără reguli. Primarul cere prefectului reanalizarea documentaţiei.

 

”Că PSD Sectorul 1 a favorizat urbanismul haotic şi fără reguli nu este nicio noutate. Aţi văzut incendiul din Şoseaua Nordului şi cum au băgat fosta administraţie PSD în legalitate un imobil construit ilegal. De data aceasta se întâmplă chiar în propria ogradă. Pe modelul PNL, în curtea căruia a răsărit un complex rezidenţial, în curtea PSD Sectorul 1, din strada Mr. Gheorghe Şonţu, s-a înălţat un bloc (2 S+P+5E+ 6 retras). Vis-a-vis de Parcul Herăstrău, în Zona Protejată nr. 60-Parcelarea Docenţilor. Cum a fost posibil aşa ceva, domnule Ciolacu?”, a scris, joi, Clotilde Armand, pe Facebook.
Aceasta afirmă că autorizaţia de construire 146/1807695 din 25 februarie 2020 a fost emisă de fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea.
”Printre beneficiari, este şi firma unui fost ministru şi fost consilier prezidenţial. Solicit public Prefectului Capitalei, instalat de PSD, şi Inspectoratului de Stat în Construcţii, să reanalizeze documentaţia privind construcţia din curtea sediului PSD Sector 1 şi să respecte legislaţia în domeniul urbanismului”, a mai transmis Armand.
Aceasta afirmă că ”ani la rând în Bucureşti a fost un veritabil haos urbanistic: blocuri între case, clădiri turn în zone centrale, care au mutilat sau au pus în pericol valoroase clădiri de patrimoniu, imobile construite cu încălcarea grosolană a planurilor urbanistice ale oraşului, betonarea spaţiilor verzi, totul cu complicitatea fostelor administraţii”.
”În toată această perioadă, “frăţia” dintre foştii primari şi dezvoltatorii imobiliari a funcţionat ca unsă în detrimentul intereselor comunităţii locale. Pentru că îmi doresc o dezvoltare coerentă din punct de vedere urbanistic, încă de la preluarea mandatului am acţionat pentru a stopa în Sectorul 1 această “frăţie de diamant” şi pentru a impune respectarea strictă a legii în domeniul urbanismului”, a mai transmis Armand.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ