Cluj-Napoca s-ar putea înfrăţi cu oraşul chinez Zhengjianng

| 19 iun, 2013

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat miercuri că municipiul s-ar putea înfrăţi cu oraşul Zhengjianng din China, care are o populaţie de trei milioane de locuitori şi cinci universităţi.

Emil Boc a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că oraşul Zhengjianng este unul foarte vechi, care are profil cultural şi turistic şi care ar putea fi un partener pentru Cluj-Napoca, potrivit mediafax.

"Dacă voi primi un accept din partea Consiliului Local Cluj-Napoca, am pus la cale dezvoltarea unei relaţii de înfrăţire cu oraşul Zhengjianng din provincia Jiansu, un oraş de trei milioane de locuitori, care are cinci universităţi. Este un oraş foarte vechi, care are un profil cultural şi turistic şi care ar putea fi un partener pentru Cluj-Napoca. Am întâlnit deschidere pentru dezvoltarea unei asemenea relaţii", a spus Boc.

El a menţionat că a fost săptămâna trecută într-o vizită în China, ca membru al unei delegaţii a PDL şi a profitat de ocazie pentru a iniţia contacte care să poată fi dezvoltate în viitor de Primăria Cluj-Napoca.

Municipiul Cluj-Napoca mai este înfrăţit, din anul 1994, cu un alt oraş din China, Zhengzhou, capitala provinciei Henan, care are 7,5 milioane de locuitori.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ