CM 2014: Argentina a învins Belgia cu 1-0 şi s-a calificat în semifinale

| 05 iul, 2014

CM 2014. Argentina s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie - 13 iulie), sâmbătă, după ce a învins echipa Belgiei cu scorul de 1-0 (1-0), pe ''Estadio Nacional Mane Garrincha'' din Brasilia, în sferturile de finală.

CM 2014. Gonzalo Higuain (8) a marcat singurul gol al partidei, una în care sud-americanii au jucat pragmatic, în faţa unei echipe care a părut să-şi respecte prea mult adversarul. Argentina va juca în semifinale cu câştigătoarea meciului dintre Olanda şi Costa Rica, dar a pierdut un om foarte important, Andel Di Maria, accidentat.

Argentina a început mai bine meciul şi prima sa şansă s-a consumat în minutul 3, pe contraatac, Messi găsindu-l foarte bine pe Lavezzi demarcat în partea stângă, dar şutul acestuia a fost blocat de un fundaş. Dubla campioană mondială (1978, 1986) a reuşit să deschidă scorul cu şansă (8), când Di Maria a încercat o pasă, balonul a fost deviat fericit pentru Higuain, care a tras fără speranţe pentru Courtois: 1-0.

Sud-americanii nu au mai atacat decât rareori, mulţumindu-se să se apere bine şi să încerce contre tăioase, în special purtate de Messi. Belgia s-a instalat în jumătatea argentiniană în unele momente şi avut prima ocazie în minutul 26, când De Bruyne a tras din marginea careului, dar Romero a respins.

Di Maria a avut un contraatac foarte periculos, dar şutul său a fost blocat de Kompany (28), iar jucătorul lui Real Madrid s-a accidentat la această fază la piciorul drept, fiind schimbat.

Messi a avut o oportunitate foarte bună de a majora diferenţa, o lovitură liberă de la 17 metri (40), dar a trimis puţin peste transversală. ''Diavolii roşii'' şi-au creat doar o şansă notabilă până la pauză, în min. 42, prin Mirallas, care a reluat cu capul puţin alături la centrarea lui Vertonghen.

Echipa ''albiceleste'' a început excelent repriza a doua şi avut o primă ocazie prin Higuain, care a tras la colţul scurt, dar un fundaş a reuşit să devieze salvator în corner. Higuain a ratat ''dubla'' pe contraatac (55), şutând în transversală după o cursă de câteva zeci de metri.

Fellaini (61) a semnat prima ocazie a belgienilor din repriza secundă, dar lovitura sa de cap a trimis balonul peste poartă. Presiunea europenilor a crescut şi Garay a fost aproape de autogol la centrarea lui De Bruyne (65). Argentina a avut momente în care a ţinut puţin de minge, dar Belgia nu a menţinut ritmul, nu a fost inspirată, dar mai ales nu a părut convinsă că poate egala. Finalul a fost lipsit de luciditate de ambele părţi: Palacio (84) a creat pericol în careul lui Courtois, dar nu a ajuns la o centrare, după care Garay a blocat şutul lui De Bruyne (85). Messi a irosit o ocazie de a parafa calificarea, dar a ratat singur cu Courtois (90+4), iar belgienii au fost aproape de egalare la faza următoare, însă Witsel a tras peste poartă (90+5).

Argentina reuşeşte cea mai bună performanţă a sa la Cupa Mondială după finala jucată în 1990, dar şi Belgia a reuşit cea mai bună comportare, după semifinala pierdută în faţa Argentinei în 1986, în Mexic (0-2).


Argentina - Belgia 1-0 (1-0)

A marcat: Gonzalo Higuain (8).

Brasilia, ''Estadio Nacional Mane Garrincha'': 68.551 spectatori

Cupa Mondială 2014 - sferturi de finală



Au evoluat echipele:

Argentina: 1. Sergio Romero - 4. Pablo Zabaleta, 15. Martin Demichelis, 2. Ezequiel Garay, 23. Jose Basanta - 6. Lucas Biglia, 14. Javier Mascherano - 22. Ezequiel Lavezzi (18. Rodrigo Palacio, 71), 10. Lionel Messi (căpitan), 7. Angel Di Maria (8. Enzo Perez, 33) - 9. Gonzalo Higuain (5. Fernando Gago, 81). Selecţioner: Alejandro Sabella.

Rezerve neutilizate: 12. Agustin Orion, 21. Mariano Andujar - 3. Hugo Campagnaro, 11. Maxi Rodriguez, 13. Augusto Fernandez, 17. Federico Fernandez, 19. Ricky Alvarez, 20. Sergio Aguero.

Belgia: 1. Thibaut Courtois - 2. Toby Alderweireld, 4. Vincent Kompany (căpitan), 15. Daniel van Buyten, 5. Jan Vertonghen - 6. Axel Witsel, 8. Marouane Fellaini - 11. Kevin Mirallas (14. Dries Mertens, 60), 7. Kevin De Bruyne, 10. Eden Hazard (22. Nacer Chadli, 75) - 17. Divock Origi (9. Romelu Lukaku, 59). Selecţioner: Marc Wilmots.

Rezerve neutilizate: 12. Simon Mignolet, 13. Sammy Bossut - 3. Thomas Vermaelen, 16. Steven Defour, 18. Nicolas Lombaerts, 19. Mousa Dembele, 20. Adnan Januzaj, 23. Laurent Ciman.


Arbitru: Nicola Rizzoli; arbitri asistenţi: Renato Faverani, Andrea Stefani (toţi din Italia); arbitru de rezervă: Benjamin Williams (Australia)

Cartonaşe galbene: Hazard (53), Alderweireld (68), Biglia (75).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ