CNA a aprobat noua grilă a TVR 3. Televiziunea renunţă oficial la profilul agricol-rural

| 27 mar, 2014

Razvan Bucuroiu, coordonatorul cu atributii de director al TVR 3, a declarat, joi, in sedinta CNA, ca din profilul agrar si rural al TVR 3 a ramas doar "culoarea verde" a televiziunii, precizand insa ca isi doreste sa revina la violetul care a caracterizat acest canal la lansarea lui in 2008, relateaza Mediafax.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a aprobat, in sedinta de joi, noua structura a serviciului de programe TVR 3, care va transmite programe productie proprie - 2,08%, productii audiovizuale ale altor producatori - 4,46%, programe retransmise de la studiourile teritoriale ale Societatii Romane de Televiziune - 91,08% si programe preluate ("Teatrul TV" de la TVR 2) - 2,38%.

Programele de informare de la TVR 3 vor creste de la 13,79% la 14,25%. De asemenea, programele educative, culturale, religioase difuzate de TVR 3 vor creste de la 4,75% la 7,25%.

In schimb, programele de divertisment o sa scada de la 75,86% la 73%, iar TVR 3 va continua sa nu difuzeze filme. Publicitatea si teleshoppingul vor reprezenta 5,50% din grila de programe a TVR 3.

TVR 3 va transmite si doua emisiuni productie proprie, respectiv "Romania, in cinci minute" si "Din arhiva TVR". "TVR 3 este cel mai romanesc canal de televiziune. Sunt 100% productii romanesti, nu aveam o alta componenta in structura de programe, importuri de programe", a spus Razvan Bucuroiu, coordonatorul cu atributii de director al TVR 3, in sedinta CNA de joi.

Membrul CNA Narcisa Iorga i-a spus lui Razvan Bucuroiu ca din fericire Stelian Tanase, directorul general interimar al TVR, a reziliat protocolul pe care fostul presedinte-director general al Televiziunii Romane, Claudiu Saftoiu, il incheiase anul trecut cu Ministerul Agriculturii, pentru realizarea unor emisiuni si evenimente.

La momentul semnarii protocolului respectiv, Narcisa Iorga, alaturi de alti doi membri ai CNA (Valentin Jucan si Florin Gabrea) au sesizat Comisiile pentru cultura din Parlament privind protocolul pe care TVR l-a semnat cu Ministerul Agriculturii, care in opinia lor aducea atingere independentei editoriale a televiziunii publice.

Razvan Bucuroiu i-a spus Narcisei Iorga ca acel protocol nu a avut efecte in ceea ce priveste politica editoriala a TVR 3.

"Eu sunt directorul TVR 3, nu am semnat acel protocol si nu sunt eu cel care sa genereze astfel de strategii si de politici editoriale. Domnul Saftoiu este cel care a generat acel protocol, si l-a si asumat. El nu a generat insa efecte in ceea ce priveste TVR 3 si din cate stiu nici in ceea ce priveste alte canale si productia altor canale ale SRTv. Din ceea ce am lansat ca "noul" TVR 3 - e mult spus rural sau agrar, ci care avea deschidere catre mediul rural - (...) nu a ramas nimic, pentru ca erau lucruri care nu se puteau face si nu aveau o substanta editoriala pe care sa o putem sustine in situatia financiara in care ne aflam. Asadar, protocolul nu a produs niciun fel de efect pe palier editorial, iar TVR 3 isi continua mersul lui, este TVR 3 regional, asa cum este cunoscut de catre toata lumea. Aceasta este structura canalului si trendul editorial", a spus Razvan Bucuroiu.

Intrebat daca va fi mentinuta culoarea verde pe care TVR 3 a adoptat-o la sfarsitul anului trecut, odata cu anuntarea profilului rural si agrar al televiziunii, Razvan Bucuroiu a spus ca aceasta culoare va continua sa fie folosita in grafica postului.

"Din pacate da. Nu este cea mai buna formula nici cromatica, nici vizuala, dar asta a fost atunci. As vrea sa ma intorc la violetul care a caracterizat acest canal, era o culoare placuta (...) Am vrea sa facem asta, dar trebuie sa vedem ce se va intampla in continuare", a mai spus Bucuroiu.

In urma discutiilor, membrii CNA au adoptat cu unanimitate de voturi noua grila a TVR 3.

TVR 3, o televiziune generalista centrata pe reflectarea evenimentelor de interes regional, a inceput sa emita pe 10 octombrie 2008, fiind lansata pe vremea cand presedinte-director general al Televiziunii Romane era Alexandru Sassu. Din 6 decembrie 2013, TVR 3 a adoptat un nou concept, devenind "o expresie a mediului rural", dupa cum a anuntat atunci Claudiu Saftoiu, la momentul respectiv presedinte-director general al SRTv.

Tag-uri: cna, tvr, TVR3
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ