CNA a îngropat definitiv cazul Dragnea la TVR - Viața Satului: nicio sancțiune

| 25 iun, 13:56

CNA a votat pentru ultima oară, marți, asupra uneia dintre cele două emisiuni Viața Satului cu Liviu Dragnea, din luna mai, pentru care Televiziunea publică a fost acuzată de abateri de la regulile audiovizuale și ale campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare.

Nici de această dată forul audiovizual nu a adoptat vreo sancțiune, deși, după cum arată unul dintre membri, discuțiile au dovedit că majoritatea din CNA consideră că postul a greșit.
  • Rezultatul de astăzi al votului din CNA înseamnă, între altele, că dacă pe viitor TVR va avea abateri similare, din cauza cărora va ajunge în fața CNA, forul audiovizual va putea invoca din nou lipsa unui precedent pentru a evita o amendă, chit că cei mai mulți dintre membri consideră că a fost vorba de nereguli.
  • Mai multe despre povestea emisiunilor Viața satului cu Liviu Dragnea și discuțiile de la CNA 
Liviu Dragnea a apărut de două ori la Viața Satului, în timpul campaniei pentru europarlamentare. Cazurile au fost discutate la CNA, fără niciun rezultat. Pentru a doua emisiune, Cristina Pocora, membru CNA, a solicitat o rediscutare, rediscutare care s-a petrecut acum două săptămâni. Astăzi a fost votul final și decisiv.


După cum a spus Pocora pentru HotNews.ro, rămăseseră de votat între o amendă de 15.000 de lei propusă de ea și o somație propusă de membrul CNA Radu Herjeu, care argumenta că, neexistând abateri anterioare, o amendă nu este sancțiunea adecvată. Pentru amendă au votat doi membri, alți 3 au votat pentru somație, în timp ce trei au preferat să nu voteze.

  • Apoi, la ultimul vot, Cristina Pocora și Dorina Rusu, care preferaseră amendă, au încercat să forțeze o sancțiune "de orice fel", doar să se consemneze oficial că TVR a greșit, votând la rândul lor pentru somație. Dar și așa, în condițiile în care trei dintre cei opt membri prezenți (restul fiind în concediu) nu au votat deloc, somația a atras doar cinci voturi, cu unul mai puțin decât minimul necesar pentru ca sancțiunea să treacă, a explicat pentru HotNews.ro Cristina Pocora.


Cum a comentat Radu Herjeu situația, pe contul său de Facebook:

  • "CNA live - pe cele două spețe legate de ”Dragnea la Viața Satului” s-a votat în Consiliu de 24 de ori!!!! Din cauza jocurilor de imagine ale unora, care s-au încăpățânat să țină cu dinții de o amendă care, potrivit departamentului juridic, ar fi căzut în instanță imediat (nefiind precedată de o somație), TVR a scăpat nesancționată. Deși, ce să vezi, în opinia majorității membrilor, postul a greșit!"
Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ