CNA: Dan Diaconescu nu a platit niciuna din amenzile din cauza cărora i-a fost retrasă licenţa OTV

| 14 ian, 2014

Laura Georgescu, presedintele CNA, a declarat, marti, la Comisia de Cultura a Senatului, ca Dan Diaconescu nu a platit niciuna din amenzile din cauza carora CNA i-a retras licenta audiovizuala a OTV, pe 22 ianuarie 2013.

Membrii Comisiei pentru cultura si media din Senat au o intalnire marti dimineata cu Laura Georgescu, presedintele CNA. Scopul acestei intalniri este o prezentare a activitatii CNA in 2013 si a planurilor institutiei pe anul in curs, potrivit Mediafax.

In acest context, Laura Georgescu a fost intrebata de senatorul PSD Georgica Severin, presedintele Comisiei de cultura si media din Senat, care este in prezent situatia in cazul televiziunii OTV.

Potrivit Laurei Georgescu, CNA a castigat definitiv procesul pe care Dan Diaconescu l-a intentat institutiei pentru suspendarea Deciziei prin care Consiliul a retras licenta audiovizuala a OTV.

Ea a spus ca CNA mai are un proces in care Dan Diaconescu a cerut anularea Deciziei prin care Consiliul a retras licenta OTV, ultimul termen in acest caz fiind in februarie 2014.

Totodata, intrebata daca au fost achitate amenzile din cauza carora OTV si-a pierdut licenta, Laura Georgescu a spus: "N-au achitat niciuna dintre aceste amenzi (...) Faptul ca o contesti (o amenda, n.r.) nu inseamna ca nu o platesti".

Banii platiti de radiodifuzori in cazul sanctiunilor aplicate de CNA merg la bugetul de stat, nu la bugetul Consiliului.

CNA a retras licenta televiziunii OTV pe 22 ianuarie 2013, in conformitate cu legislatia audiovizualului, pentru neplata unor amenzi mai vechi.

OTV a primit amenzi in valoare de 1,17 milioane de lei de la Consiliul National al Audiovizualului, incepand din anul 2009 si pana pe 28 martie 2012, cand televiziunea lui Dan Diaconescu a intrat in insolventa. Televiziunea nu a facut dovada achitarii lor, fapt pentru care CNA i-a retras licenta.

Din 22 ianuarie 2013, Dan Diaconescu, cel care detinea OTV, a incercat de mai multe ori sa reia emisia postului, insa fara succes, pana in noaptea de 18 spre 19 octombrie 2013, cand OTV a inceput sa emita din nou pe satelit, pe frecventa televiziunii DD TV (Direct Digital TV), care este controlata tot de Diaconescu.

Retransmisia OTV pe licenta DD TV a fost insa ilegala si a fost sanctionata de CNA, DD TV fiind amendat cu 100.000 de lei pe 29 octombrie 2013.

Pe de alta parte, Laura Georgescu, presedintele CNA, a spus in mai multe randuri anul trecut ca Dan Diaconescu nu detine o licenta audiovizuala pentru postul OTV, asa cum acesta a sustinut de mai multe ori. Ea a precizat ca Dan Diaconescu detine, din 30 septembrie 2013, doar o autorizatie de difuzare a unor programe de televiziune prin satelit eliberata de autoritatea in telecomunicatii din Italia (AGCOM ).

Pe de alta parte, Dan Diaconescu a infiintat societatea OTV SRL, care are sediul in Roma si a fost inscrisa la Registrul Comertului din Italia, in data de 18 iulie 2013, potrivit unor informatii furnizate de Consiliul National al Audiovizualului.

Asociatii societatii sunt Dan Diaconescu (capitalul social varsat de acesta este 9.500 de euro) si Diana Voiculescu (500 de euro). Ambii figureaza cu domiciliul in Roma, in acelasi loc unde are sediul legal societatea OTV SRL, respectiv Roma (RM) Via Germanico 107. Administratorul unic al societatii este Diana Voiculescu, o colaboratoare apropiata a lui Dan Diaconescu.

Tag-uri: cna, Dan Diaconescu, OTV
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ