Visul lui Dan Diaconescu – spulberat la Senat

| 29 ian, 2014

Domnul Dan a rămas ieri fără grup parlamentar în Senat după ce parlamentarii PPDD și-au înaintat demisiile din partidul omonim. Câte-un pic, pic, pic, dar începând cu liderul grupului, Haralambie Vochițoiu, senatorii i-au făcut cu mână fostului lider originar din Caracal. Riscă acesta să îşi piardă cu totul partidul, aşa cum a pierdut licenţa de transmisie a televiziunii?

Haralambie Vochiţoiu declara marţi că de la 1 februarie va demisiona din funcţia pe care o deţine, alături de alţi colegi senatori, urmând să se înscrie în UNPR. Vochiţoiu îşi argumenta decizia prin faptul că grupul ar fi ajuns în situaţia de a nu mai avea numărul minim de membri, adică şapte, asa cum prevede regulamentul Senatului, pentru a constitui un grup parlamentar. Până la urmă a fost o profeţie auto-împlinită, alţi cinci senatori urmându-l pe acesta şi înaintându-şi demisiile din partid. Când barca se scufundă, toţi se oferă să uşureze încărcătura şi se aruncă peste bord – cu atât mai mult cu cât DD nu e nici în barcă, nici în farul de control.

Din cei 21 de senatori cât avea grupul PP-DD după alegeri, după ce mai mult de 1 milion de alegători i-au votat candidaţii!, domnul Dan se mai poate baza acum pe un singur membru în Senat – doamna Vasilica Miron, din Suceava. Aceasta a declarat că are o datorie faţă de alegătorii dânsei şi că nu vede de ce ar pleca – adică, exact ce spuneau şi ceilalţi parlamentari "ai poporului" înainte să îşi ia tălpăşiţa. "Asta e, nu e o tragedie, nu mai am birou, dar găsesc eu ceva, un loc unde să-mi las geanta. Voi avea mai mult timp liber pentru iniţiative”, a precizat senatoarea. Probabil va avea mai mult timp liber să se gândească şi dânsa încotro să dezerteze, acum că nu mai are nicio turmă de de adunat în plen.

Veşti proaste, aşadar, pentru domnul Dan. Cine îi va mai susţine acum în parlament promisiunile cu 20,000 Euro pentru fiecare cetăţean? Cine va mai absenta în numele lui la voturile din plen? Şi, mai ales, cine se va mai lupta cu ‘ciocoii’ alături de el? Poate că nici nu mai contează, după ce domnul Dan a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru şantaj. Sentinţa nu este definitivă, dar în funcţie de ce va decide Tribunalul Bucureşti, s-ar putea ca acesta să rămână nu doar fără grupuri parlamentare, dar fără partid cu totul!

Dar domnul Dan, băiat prevăzător, şi-a anunţat deja candidatura în alegerile pentru Parlamentul European. Probabil a intuit că de acolo ar fi mai uşor să facă apel la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, odată ce sentinţa va fi una definitivă şi irevocabilă. Mai mult, acesta nu vrea să meargă singur, ci intenţionează să îl ia şi pe Gigi Becali alături de el – că, doar, cine se aseamănă, se adună! Desigur, asta dacă Becali iese până atunci din închisoare şi dacă nu cumva vine DD alături de Becali în carceră.

A trecut mult timp de când Partidul Poporului își făcea debutul fulminant pe scena politică tulbure din România. A trecut chiar și mai mult timp de când Dan Diaconescu în Direct făcea audienţe inexplicabile cu postul lui de lături. De la o emisiune interminabilă și un partid-ghiocel care îi purtau numele, domnul Dan este în pericol ca până la sfârșitul anului singurul care să îi mai poarte numele, și să fie și în libertate, să fie maidanezul pe care Vadim Tudor l-a botezat după dânsul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ