CNA: Postul Antena 1, amendat cu 10.000 de lei pentru discriminare în emisiunea 'X Factor'

| 10 dec, 2013

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au sancţionat marţi cu amendă de 10.000 de lei postul Antena 1 pentru discriminare în emisiunea 'X Factor' difuzată pe 24 noiembrie pentru care s-au înregistrat la CNA 700 de reclamaţii.

Potrivit Asociaţiei Accept, care s-a adresat CNA, în respectiva emisiune 'Cătălin Ştefan Ion, cunoscut sub numele de Cheloo, în calitate de membru al juriului, a discreditat în mod public pe unul din concurenţi, din motive ce ţineau de orientarea sexuală a acestuia'.

Avocatul Antena Group, Mirela Bomboe, consideră că în emisiune 'nu a existat nicio instigare la ură, la violenţă, iar concurentul nu a fost afectat în vreun fel'. 

Pe de altă parte, Cristina Trepcea, membru CNA, a precizat că 'în astfel de situaţii, în ţările calde curg scuzele postului (...) şi că în alte părţi lucrurile astea au fost rezolvate de o manieră extrem de elegantă şi cu faţa la drepturile omului'.

Narcisa Iorga, membru CNA, a susţinut că 'membrii juriului şi modul în care au fost aleşi ţine de politica editorială a postului'.

Membrii CNA au apreciat că emisiunea a încălcat articolul 40, alineatul 3 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia 'Moderatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă', şi articolul 47, alineatul 2 din Cod - 'Este interzisă în programele audiovizuale orice discriminare pe considerente de rasă, religie, naţionalitate, sex, orientare sexuală sau etnie'.

Tag-uri: antena 3, cna, X Factor
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ