CNA - spectator la disputa dintre Guşă şi Schwartzenberg pe Realitatea Media

| 28 mai, 2013

Consiliul Național al Audiovizualului afirmă că nu poate interveni în disputa dintre Cozmin Gușă și Elan Schwartzenberg privind mărcile Realitatea Media.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a primit la sfârşitul săptămânii trecute un certificat de grefă prin care SC Realitatea Media SA aduce la cunoştinţă faptul că a obţinut o hotărâre judecătorească prin care sunt suspendate efectele contractului de cesiune de mărci până la soluţionarea irevocabilă a dosarului având ca obiect anularea procesului verbal de licitaţie şi a contractului de cesiune de mărci.

CNA a precizat pentru Obiectiv.info că nu are competenţe în a analiza eventualele riscuri la momentul actual. „Consiliul nu are atribuţii care să-i permită implicarea într-o dispută comercială între două persoane juridice”.

Postul de televiziune controlat de Cozmin Guşă, RealitateaTV, anunţa în urmă cu câteva zile că Tribunalul București a dispus suspendarea contractului de cesiune de mărci încheiat între Realitatea Media și Win Win Business & Lobby Company, încheiat la data de 18.04.2012, până la soluţionarea irevocabilă şi definitivă a multiplelor dosare civile şi penale care stau pe rolul instanţelor din România.

De asemenea, Tribunalul Bucureşti „dispune instituirea sechestrului judiciar asupra bunurilor care fac obiectul contractului de cesiune de mărci din data de 18.04.2012, respectiv 126 mărci naţionale şi o marcă comunitară. Dispune înscrierea sechestrului pentru opozabilitate la OSIM si CAN”.

Reprezentantul omului de afaceri Elan Schwartzenberg, Gheorghe Piperea a precizat, pe 24 mai, pentru Obiectiv.info că ceea ce a făcut judecătorul de Tribunal nu se face. „Nu se poate  ca o instanţă inferioară să suspende o decizie a unei instanţe superioare, respectiv cea dată de Curtea de Apel Bucureşti”.

„Firma Zamfirescu, Racoți and Partners a făcut chiar astăzi recurs la decizia dată de Tribunalul Bucureşti. În câteva săptămâni ar trebui să se rezolve această problemă, în mod normal din punct de vedere juridic, firma Win Win va avea câştig de cauză şi va intra în posesia mărcilor Realitatea”, a declarat marți Gheorghe Piperea pentru Obiectiv.info.

Avocatul a precizat că cel mai probabil Elan Schwartzenberg va păstra mărcile Realitatea Media.

De altfel, acesta a şi notificat CNA că societatea Realitatea Media SA îşi desfăşoară activitatea sub egida mărcilor Realitatea Media, deţinute de societatea Win Win Business & Lobby Company Limited, ca urmare a contractului de cesiune încheiat în data de 18 aprilie 2012 între SC Realitatea Media SA, în calitate de cedent, şi Win Win Business & Lobby Company Limited, în calitate de cesionar.

 

Cozmin Gusă, amendat cu 5.000 de lei de DIICOT, pleacă din Bucureşti

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate  Organizată şi Terorism au în lucru o cauză penală, disjunsă din dosarul privind prejudicierea patrimoniului Sc Petromservice, sesizarea având la bază plângerea Asociaţiei salariaţilor din cadrul SNP Petrom.

În acest dosar, i-au fost solicitate, în mod repetat, o serie de documente lui Cozmin Guşă, ca reprezentant al firmei Strategies Research Investments SRL, societate care deţine 86,5% din Realitatea Media, cea care operează postul de televiziune Realitatea TV.

Cozmin Guşă a fost amendat cu 5.000 de lei de DIICOT ca urmare a refuzului de a pune la dispoziţia organelor de urmărire penală documentele solicitate.

De asemenea, Reporter Virtual anunţă că şeful Realitatea TV, Cozmin Guşă, se pregăteşte de mutarea definitivă din Bucureşti, cu întreaga familie, undeva în Transilvania. Gușă a confirmat informația pentru site-ul citat.

Sursazilei.ro a relatat că în prezent se verifică o serie de documente privind vânzarea-cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni la Realitatea Media.  Ancheta fiind legată de o serie de acuzaţii de spălare de bani şi delapidare pe relaţia Petrom Service – Realitatea Media.

De altfel, în dosarul Petrom Service, procurorii DIICOT au început urmărirea penală împotriva învinuiţilor: Liviu Luca, Sorin Ovidiu Vântu, precum şi Comănescu Gabriel Valentin, care sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani.

Prejudiciul în acest dosar se ridică la aproximativ 12 milioane de euro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ