CNA vrea 32,2 milioane de lei din fonduri europene pentru activitatea de monitorizare şi control

| 20 iun, 2013

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) vrea să atragă fonduri europene în valoare de 32,2 milioane de lei pentru "optimizarea activităţilor de monitorizare, control şi licenţiere", la nivel naţional, regional şi local.

Consiliul Naşional al Audiovizualului  "a aprobat proiectul cu titlul "Optimizarea şi integrarea activităţilor de monitorizare, de control şi de licenţiere la nivel naţional, regional şi local, pentru îmbunătăţirea serviciilor oferite cetăţeanului" spre a fi propus pentru finanţare din fonduri nerambursabile în cadrul Axei prioritare 3 - "Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor pentru sectoarele public şi privat", Domeniul major de investiţie 3.2 "Dezvoltarea şi creşterea eficienţei serviciilor publice electronice", Operaţiunea 3.2.1 apel 5 "Susţinerea implementării de soluţii de e-guvernare şi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar".

Valoarea totală a proiectului este de 32.256.064 lei (cu TVA), conform Hotărârii adoptate de CNA. Proiectul va fi implementat pe o durată de 18 luni de la data semnării contractului de finanţare.

"Scopul iniţierii acestui proiect este de a asigura creşterea eficienţei serviciilor publice ale CNA, prin optimizarea activităţilor de monitorizare, control şi licenţiere, care să asigure unicei autorităţi de reglementare în domeniul audiovizualului alinierea la standardele europene ale Agendei Digitale", se mai spune în Hotărârea adoptată de Consiliu.

În şedinţa de joi, Laura Georgescu, preşedintele CNA, a spus referindu-se la această hotărâre: "Aceasta este gândirea doamnei Gubernat, iar eu trec prin ceea ce spune legea". Monica Gubernat este membru al CNA.

"Ghidul solicitantului ne spune să luăm o hotărâre. În seara asta cel târziu, noi trebuie să încărcăm cererea de finanţare în sistemul Ministerului Comunicaţiilor şi, printre documentele pe care trebuie să le transmitem, este şi această hotărâre care priveşte suma pe care dorim noi să o solicităm", a spus Monica Gubernat.

"Dacă facem investiţia asta o să reuşim ceva excepţional, o să monitorizăm toate posturile. O să reuşim să vedem, să vizionăm, să ne mişcăm repede pe unitatea de timp", a adăugat Laura Georgescu. Aceasta nu a prezentat alte informaţii legate de acest proiect.

Nouă membri ai CNA (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea) au votat "pentru" adoptarea Deciziei CNA de aprobare a Hotărârii, în timp ce Lorand Turos a fost "împotrivă". Lorand Turos nu şi-a motivat în niciun fel votul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ