CNADNR: 15 sectoare de autostrăzi şi drumuri naţionale sunt închise în continuare circulaţiei

| 18 ian, 20:57

Un număr de 15 sectoare de autostrăzi şi drumuri naţionale erau închise în continuare, luni, la ora 18,00, informează Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Potrivit sursei citate, după ce în cursul zilei au fost deschise circulaţiei mai multe drumuri naţionale, pe care CNADNR şi Poliţia Rutieră le-au închis duminică din cauza viscolului şi, mai ales, a vizibilităţii reduse, de sub 25 de metri, circulaţia mai este restricţionată pe 15 tronsoane de autostrăzi şi drumuri naţionale, astfel: A2 (Lehliu - Feteşti), DN 11A (Podul Turcului - Bârlad), DN 22 (Isaccea - Somova), DN 22 (Râmnicu Sărat - Brăila), DN 22A (Cataloi - Nicolae Bălcescu), DN 22A (Topolog - Hârşova), DN 22D (Măcin - Cerna), DN 22F (Horia - Nalbant), DN 23A (Gologanu - Ciorăşti), DN 23B (Maicăneşti - Ciorăşti), DN 24A (Murgeni - Vetrişoaia), DN 24D (Cuca - limita judeţului Vaslui), DN 26 (Găneşti - Murgeni), DN 2N (Bogza - Caiata Dumbrăveni) şi DN 3 (Lehliu-Băneasa). 

"Menţionăm că în acest weekend, marcat de Cod portocaliu în zona de sud-est a ţării, CNADNR a acţionat permanent pentru deszăpezirea drumurilor naţionale şi a autostrăzilor, cu utilaje specifice şi echipe de deszăpezire. Intervenţiile s-au desfăşurat chiar şi pe timp de viscol, cu o viteză a vântului de peste 70 km/oră. În această perioadă, atunci când condiţiile meteo au permis, CNADNR a intensificat activităţile de intervenţie. De asemenea, în situaţiile de pe DN 3A (Lehliu - Drajna), DN 2A (Hârşova - Constanţa), unde circulaţia a fost restricţionată, s-a efectuat deplasarea controlată, în convoaie, a autovehiculelor, în spatele utilajelor de deszăpezire, cu sprijinul echipajelor poliţiei rutiere, conform procedurii comune încheiate între CNADNR şi IGPR", se menţionează într-un comunicat. 

CNADNR precizează că, pe timp de viscol, cu zăpadă abundentă şi vânt foarte puternic (peste 70 km/oră), conform normativelor în vigoare, intervenţia utilajelor nu este indicată şi poate fi chiar restricţionată. 

Potrivit sursei citate, în cele 10 judeţe afectate de Codul portocaliu s-a acţionat cu peste 700 de utilaje. 
"Având în vedere gravitatea situaţiei, conducerea companiei a luat decizia de a reloca din toate bazele din ţară un număr de şase autofreze de capacitate mare (5.000 de tone/oră) şi trei autovehicule şenilate pentru acordarea de prim ajutor. Astfel, două şenilate au fost folosite, împreună cu ISU, la misiuni de salvare la Olteniţa şi Lehliu", spune compania. 

La controlul efectuat, luni dimineaţă, de conducerea CNADNR pe Autostrada A2, directorul general al companiei, Cătălin Homor, ţinând cont de situaţia dificilă existentă, a dispus relocarea a 20 de utilaje de la DRDP Bucureşti şi a patru autofreze de la DRDP Iaşi la DRDP Constanţa. 

"A2 este o arteră de trafic importantă şi trebuie să intensificăm activitatea de deszăpezire pentru ca lucrurile să intre cât mai repede în normalitate. Aducem aceste utilaje pentru a grăbi deszăpezirea, mai ales pentru că în această perioadă am avut Cod portocaliu 24 de ore, iar vizibilitatea extrem de redusă a îngreunat activităţile noastre. Cu această ocazie, fac un apel la conducătorii auto să înţeleagă că în condiţii de Cod portocaliu şi roşu respectarea restricţiilor de circulaţie impuse de noi, CNADNR, şi Poliţia Rutieră, este obligatorie', a declarat Cătălin Homor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ