CNAS: Rectificarea bugetară rezolvă problema medicamentelor compensate

| 31 iul, 2013

Rectificarea bugetară aprobată de Guvern rezolvă problemele privind plata medicamentelor din programele de sănătate şi a celor cu şi fără contribuţie personală eliberate de farmaciile cu circuit deschis.

CNAS a anunţat, miercuri, că după rectificarea bugetară îşi va putea onora contractele cu pacienţii, medicii şi farmaciile, dar şi obşigaţiile asumate de Guvern cu partenerii nternaţionali, informează RTV.net.

Astfel, se vor putea respecta prevederile Directivei pentru combaterea plăţilor întârziate, transpusă în Legea nr. 72/2013, conform căreia plăţile către furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale se fac la 60 de zile plus 30 de zile de la data validării, precizează CNAS.

De exemplu, în luna august 2013 se vor plăti pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală eliberate prin farmaciile cu circuit deschis facturile aferente lunii octombrie 2012, respectând termenul de 210 zile, conform contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale pentru anul 2012, precum şi facturile aferente lunii aprilie 2013 la termenul de 60 plus 30 de zile, conform Directivei pentru combaterea plăţilor întârziate, transpusă în Legea nr. 72/2013 şi contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale pentru anul 2013, se arată în comunicat.

"Rectificarea bugetară a fost prudentă şi realistă. Toate liniile de cheltuieli şi venituri, inclusiv deficitul, au fost agreate de FMI şi Uniunea Europeană, astfel încât să ne încadrăm în ţintele stabilite anterior", susţine CNAS.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ