CNATDCU, scos din joc de Senat: Plagiatele vor putea fi dovedite de către universitățile care au acordat titlul de doctor

| 10 oct, 20:06

Senatul a decis să aprobe o lege prin care sunt retrasele prerogativele pe care le are CNATDCU. După punere în aplicare a noilor măsuri, titlurile de doctor în caz de plagiat vor putea fi retrase doar la decizia universităților care le-au emis.

Această lege va ajunge acum pe masa președintelui Klaus Iohannis, care va fi obligat să o promulge, deoarece în prima instanță a trimis-o înapoi pentru reexaminare, dar acum a primit-o înapoi cu aceleași prevederi, iar Constituția nu îi permite o a doua respingere.

Cu 90 de voturi pentru 6 abțineri și 12 împotrivă, senatorii au respins cererea de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis.

"Reanalizând legea în raport cu obiecţiile prezentate în cererea de reexaminare, membrii comisiei au hotărât, cu majoritate de voturi, menţinerea legii în forma adoptată iniţial şi respingerea cererii de reexaminare", se arată în raportul Comisiei de Educație din Senat.

În cadrul discuțiilor din plenul Senatului, reprezentatul guvernului a declarat că aceasta inițiativă este prematură, deoarece ar trebui întâi o evaluare a școlilor doctorale și abia apoi o asemenea lege să treacă.

Tag-uri: Plagiat, senat
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ