CNN a obţinut permisiunea să testeze drone pentru a putea acoperi cât mai bine actualitatea

| 13 ian, 09:34

Canalul de stiri CNN a incheiat un acord cu Agentia Federala a Aviatiei din SUA (FAA) pentru a testa drone in scopuri jurnalistice in Statele Unite, a anuntat CNN intr-un comunicat de presa emis luni. Dincolo de folosirea in scop militar, utilizarea privata a acestor mici aeronave fara pilot permitand captarea de imagini si informatii, a fost interzisa in SUA.

"Obiectivul nostru este de a folosi echipament de nivel superior" fata de cel care exista acum in domeniul civil si " si de a folosi aceasta optiune care ni se deschide pentru a produce un jurnalism video de calitate", a declarat David Vigilante, director executiv al CNN.

Testele prevazute vor fi efectuate in colaborare cu Institutul de Cercetare Georgia Tech, scrie in acord, cu sediul in Atlanta. 

FAA, prin vocea directorului sau, Michael Huerta, a declarat ca spera ca acest acord va ajuta la "integrarea in siguranta a acestor mijloacele de colectare a informatiilor fara pilot ", in spatiul aerian american. "Aeronave fara pilot sunt o oportunitate majora pentru mass-media", a adaugat acesta.

Tag-uri: CNN, drone
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 ian, 11:06
Cozma Lavinia
Prelucram din polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe polistiren3d

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ