CNSU a actualizat lista zonelor considerate cu risc epidemiologic şi a introdus obligativitatea prezentării unui test negativ

| 04 feb, 20:17

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a actualizat, joi, lista ţărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea. De asemenea, CNSU a introdus obligativitatea prezentării unui test negativ de coronavirus, nu mai vechi de 72 de ore. Maldive, una dintre destinaţiile de vacanţă preferate de români, între ţările nou introduse pe listă.

 

Noua listă aprobată de CNSU cuprnde 65 de state, faţă de 51 câte erau până acum.
Au fost introduse Liban, Saint Lucia, Saint Vincent şi Grenadine, Albania, Guernsey, Bahrain, Chile, Belgia, Uruguay, Bolivia, Eswatini, Kosovo, Tunisia, Insulele Falkland, Peru, Belarus, Cabo Verde, Rusia, Republica Dominicana, Macedonia de Nord, Kuweit şi Malaezia.
De asemenea, pe lista zonelor cu risc epidemiologic se regăseşte  Maldive, una dintr destinaţiile de vacanţă preferate de români.
ŞTIRE INITIALĂ: Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, joi, HOTĂRÂREA nr. 6 pentru aprobarea listei ţărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.
”Pe lângă actualizarea listei statelor cu risc epidemiologic a fost introdusă şi obligaţia ca la intrarea în România, persoanele care sosesc din ţările/zonele/teritoriile cu risc epidemiologic ridicat să prezinte certificatul unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în ţară”, a transmis CNSU.
Hotărârea CNSU cuprinde următoarele articole legate de intrarea în România:
”Art.1 - Se aprobă lista ţărilor/zonelor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexa nr. 1.
Art.2 - (1) La intrarea în România, persoanele care sosesc din ţările/zonele/teritoriile cu risc epidemiologic ridicat prevăzute la art. 1, au obligaţia prezentării certificatului unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în ţară.
(2) Pentru persoanele prevăzute la alin. (1), cu excepţia celor sosite din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, se aplică excepţiile de la măsurile de carantinare aprobate prin Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 36 din 21.07.2020 cu modificările şi completările ulterioare.
(3) Pentru persoanele sosite din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, se aplică excepţiile de la măsurile de carantinare aprobate prin hotărârile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 1 din 03.01.2021, nr. 3 din 11.01.2021 şi nr. 4 din 18.01.2021”.

 

Tag-uri: cnsu, coronavirus, teste
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ