Coaliția PSD - ALDE, la un pas de implozie

| 25 iul, 11:01

Sunt tensiuni majore în coaliția de guvernare, iar liderii PSD și ALDE nu mai fac niciun efort să le ascundă. Mărul discordiei îl reprezintă candidatura la prezidențiale. Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat la un post de televiziune că stă destul de bine în sondaje.

Călin Popescu Tăriceanu a contrazis-o. Mai mult decât atât, liderul ALDE a anunțat că formațiunea pe care o conduce ia în calcul ieșirea de la guvernare.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că ALDE nu e legat „ombilical” de guvernare. El a adăugat că, dacă PSD nu împarte responsabilităţile şi ia decizii singur, atunci ALDE ar putea să renunţe la a avea portofolii guvernamentale.

,, Sunt colegi de-ai mei care au cerut mai mult sau mai puţin să ieşim de la guvernare. Sunt colegi care nu cred că mai are vreun sens. Nu e problema de scârbit, dar sunt nemulţumiţi că la nivel local de exemplu coaliţia de la nivel central trebuia replicată la nivel local prin constituirea de majorităţi în Consiliile Judeţene, municipale, comunale. Sunt câteva locuri unde sunt coaliţii făcute între PNL şi PSD. Colegii mei îmi spun că nu are sens să mai rămânem. Nu suntem legaţi ombilical de guvernare. Unii din colegii mei fac o analiză greşită. Funcţia de preşedinte al Senatului este una onorantă pentru mine, dar nu sunt legat de chestia asta. Nici colegii mei nu s-au născut miniştrii”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, miercuri, la TVR 1.

Liderul PSD Viorica Dăncilă susţine că desemnarea a doi candidaţi la Cotroceni de către PSD şi ALDE nu pune în pericol guvernarea. Dăncilă a explicat că a fost dorinţa cvasi-unanimă a liderilor PSD, iar acum obiectivul nu poate fi altul decât câştigarea alegerilor prezidenţial.

"Nu este vorba doar despre primul tur. PSD merge să câștige alegerile prezidențiale. Este prima observație pe care vreau să o fac. Preşedintele Iohannis spunea "pas cu pas", noi spunem "tur cu tur", adică să intrăm mai întâi în turul II, iar apoi să şi câştigăm. Pentru fiecare tur vom avea o strategie separată. Suntem un partid puternic, care trebuie şi poate să învețe din eşecul de la europarlamentare", a afirmat Viorica Dăncilă.

În același timp, Dăncilă a precizat că este gata să-şi dea demisia, dacă nu ajunge în turul II.

Tag-uri: alde, psd
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ