Coca-Cola dietetică, "sub presiune" din cauza ingredientelor. Îngrijorarea managementului companiei

| 18 oct, 2013

Coca-Cola dietetica, una din cele mai bine vandute racoritoare din lume, isi pierde treptat din popularitate.

In timpul unei teleconferinte, un personaj important din conducerea companiei a afirmat ca acest tip de bautura “este un pic sub presiune”, pentru ca oamenii sunt ingrijorati in ceea ce priveste ingredientele ei, din cauza circumspectiei tot mai mari din ultimii ani fata de indulcitorii artificiali, relateaza The Huffington Post.

Steve Cahillane, care conduce Coca-Cola in America de Nord si America Latina a spus ca aceasta problema nu atinge doar Coca-Cola dietetica, ci foarte multe mancaruri si bauturi dietetice din lume.

Organizatiile care militeaza pentru alimentatia sanatoasa au pornit adevarate campanii impotriva sucurilor in general si cel putin americanii au redus mult consumul acestora. Dar tendinta mai noua este aceea de a reduce mai mult sucurile dietetice, potrivit Beverage Digest.

Anul trecut, de exemplu, volumul vanzarii de Coca-Cola a scazut cu 1%, in timp ce procentul la Coca-Cola dietetica a scazut cu 3 procente. La Pepsi, vanzarile au scazut cu 3,4%, in timp ce la varianta dietetica a acestei bauturi caderea a fost si mai mare – de 6,2%.

Aceste cifre nu au trecut neobservate de catre conducerea Coca-Cola, iar vara aceasta a fost lansat primul clip publicitar care transmite urmatorul mesaj: aspartamul – indulcitorul artificial folosit cel mai frecvent - este sigur.

Administratia pentru Alimente si Medicamente spune ca aspartamul poate fi sigur atunci cand este folosit ca indulcitor in alimentatie, iar Societatea Americana de Cancer spune ca studiile arata ca acest indulcitor nu creste riscul de cancer.

Cu toate acestea, multi oameni cred ca indulcitorii artificiali au efecte asupra sanatatii si ii evita. Tocmai de aceea Coca-Cola a aratat anul acesta ca vrea sa produca sucuri cu ingrediente cat mai sigure si deja a lansat in Argentina Coca-Cola indulcita cu stevie, indulcitor suta la suta natural.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ