Cod de ninsori cu viscol în jumătate de ţară

| 20 dec, 2014

ANM a emis o informare potrivit căreia, începând de duminică, ora 2,00 și până luni, la ora 6,00, în Maramureș, Transilvania, Crișana și Banat vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar vântul va avea intensificări temporare cu viteze de până la 50 - 60 km/h.

Pe lângă ninsori, în zonele menționate vor fi şi condiții de polei, potrivit meteorologilor. La munte, vântul va depăși la rafală 70 — 80 km/h și va ninge viscolit, iar stratul de zăpadă nou depus va fi de peste 20-25 centimetri.

De asemenea, vântul se va intensifica în cursul zilei de duminică și în sudul și în estul țării, unde vor fi precipitații slabe mixte și condiții de polei.

În zona montană vântul va continua să prezinte intensificări până în data de 24 decembrie și temporar va spulbera sau va viscoli ninsoarea.

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a luat deja act de informarea ANM şi acționează cu materiale antiderapante pe sectoarele de drumuri naționale și autostrăzi din Maramureș, Transilvania, Crișana, Banat.

Totodată, CNADNR va acționa și în Moldova, unde ANM a prognozat precipitații slabe mixte și condiții de polei, în același interval.

CNADNR avertizează, într-un comunicat, participanții la traficul rutier asupra faptului că din cauza ploilor abundente și a temperaturilor scăzute poate apărea fenomenul de spălare a materialelor antiderapante împrăștiate pe partea carosabilă a drumurilor naționale și a sectoarelor de autostrăzi, în aceste zone existând posibilitatea ca pe anumite sectoare să alterneze suprafețe lunecoase cu suprafețe umede.

De asemenea, împotriva depunerii poleiului și a zăpezii pe suprafața părții carosabile se acționează pe întreaga rețea de drumuri naționale și autostrăzi cu utilaje de deszăpezire și materiale antiderapante (sare, nisip, CaCl2, alte produse chimice cu efecte de degivrare), conform normelor în vigoare.

O altă măsură de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de fenomenele meteo menționate mai sus se referă la monitorizarea modului în care își desfășoară activitatea firmelor angajate pentru întreținerea pe timp de iarnă a rețelei de drumuri naționale și autostrăzi, precizează CNADNR.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 dec, 2014
Pensiunea Ramona Tulcea
cazare tulcea , www.pensiunea-ramona-tulcea.ro , 0758045508 , 0745142098

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ