Cod galben de ceață și burniță, în județe din Oltenia, Banat, Moldova și Dobrogea

| 10 noi, 11:25

Meteorologii au emis, vineri, noi avertizări nowcasting Cod galben de ceață și burniță, valabile în localități din județe situate în zonele Moldovei, Olteniei, Banatului și Dobrogei.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), până la ora 12:00, în județele Botoșani, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea, Dolj și Constanța se va semnala, local, ceață care determină scăderea vizibilității, sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri.

În zonele atenționate, inclusiv pe drumurile naționale și europene, se va semnala și burniță.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, precizează ANM.

ORA 08.28 ANM: Cod galben de ceață și vizibilitate redusă în trafic în 16 județe, în următoarele ore

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri dimineața, o serie de avertizări nowcasting Cod galben de ceață și vizibilitate redusă în trafic, valabile în 16 județe din Transilvania, Banat, Moldova și Muntenia, pe durata următoarelor ore.

Potrivit meteorologilor, până la ora 11:00, în zona joasă a județelor Bihor, Timiș, Arad, Argeș, Dâmbovița, Caraș-Severin, Ialomița și Călărași se va semnala ceață, fenomen care determină scăderea vizibilității, local sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri, iar unele zone și ploi slabe.

De asemenea, până la ora 10:00, vor fi fenomene similare în localități din județele Botoșani, Harghita și Covasna, inclusiv pe drumurile naționale și europene. În primul județ atenționat, local, ceața va fi asociată cu burniță.

Până la ora 9:30, județele Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Olt și Dolj, cu precădere în zona joasă a acestora, se vor afla sub Cod galben de ceață și vizibilitate redusă în trafic, iar izolat va cădea burniță.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ