COD GALBEN de ceaţă în Bucureşti şi 29 de judeţe. Curse aeriene redirecţionate sau cu întârzieri

| 09 ian, 2014

Capitala şi 29 de judeţe din majoritatea regiunilor ţării se află, joi seară, sub cod galben de ceaţă, potrivit unor atenţionări nowcasting emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). În unele zone vizibilitatea este redusă sub 50 de metri.

Toate cursele aeriene de pe Aeroportul din Sibiu, perturbate din cauza ceţii

Toate cursele aeriene de pe Aeroportul din Sibiu au fost perturbate, joi, din cauza ceţii, vizibilitatea fiind redusă pe toată durata zilei, astfel că unele zboruri au fost redirecţionate către alte aeroporturi, iar altele au avut peste patru ore întârziere, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Aeroportului din Sibiu, Nicoleta Boborodea, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că toate zborurile au fost perturbate din cauza ceţii.

"Toate cursele de astăzi (joi - n.r.) au fost perturbate din cauza ceţii", a declarat Nicoleta Boborodea.

Astfel, cursa Blue Air Sibiu-Stuttgart, a cărei decolare era programată la ora 08.25, a plecat la ora 12.30, la bordul aeronavei fiind 78 de pasageri.

Cursa retur, Stuttgart-Sibiu, programată să aterizeze la ora 13.15, ar fi trebuit să sosească la ora 17.20, însă avionul a fost redirecţionat către Aeroportul Otopeni. La bordul aeronavei se aflau 53 de pasageri, care sunt transportaţi către destinaţie cu un autocar.

De asemenea, cursa Lufthansa Munchen-Sibiu, cu 34 de pasageri la bord, a fost direcţionată către Timişoara. Pentru cursa retur Sibiu-Munchen erau 80 de pasageri, reprezentanţii companiei încercând să rezolve situaţia pentru fiecare dintre ei, în funcţie de necesităţile acestora. Astfel, pasagerii fie au fost trimişi către Timişoara, unde se afla avionul, fie li s-au returnat banii, fie li s-au făcut rezervări pentru zilele următoare.

În plus, o aeronavă Tarom care făcea cursa Bucureşti-Munchen, cu escală la Sibiu, de unde ar fi trebuit să îmbarce 53 de pasageri, nu a putut ateriza pe Aeroportul din Sibiu continuându-şi drumul către destinaţie.

Municipiul Sibiu s-a aflat pe toată durata zilei de joi sub cod galben de ceaţă, cu vizibilitate sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri.

La ora transmiterii acestei ştiri, ceaţa în municipiul Sibiu este extrem de densă, vizibilitatea fiind scăzută.

Judeţele vizate de atenţionări sunt Timiş, Arad, Hunedoara, Caraş-Severin, Cluj, Alba, Mureş, Braşov, Sibiu, Harghita, Covasna, Vrancea, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Tulcea, Constanţa, Brăila, Călăraşi, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Argeş, Vâlcea, Olt, Dolj, Dâmboviţa, Prahova şi Buzău.

În aceste zone, ceaţa reduce vizibilitatea, local, sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri.

Tag-uri: ceata, cod galben
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ