COD GALBEN de furtuni, grindină și inundații. Vezi zonele vizate

| 26 iul, 14:50

Valul de căldură din ultimele zile duce la apariţia unor instabilităţi atmosferice care vor provoca furtuni puternice în unele zone ale ţării. ANM a emis, duminică, atenţionări valabile în mai multe zone ale ţării. De asemenea, hidrologii au emis un Cod galben de inundaţii pentru patru râuri, relatează RomaniaTV.net.

 

COD GALBEN. Intre orele 13:15 si 15:00 în zona de munte a judetelor Arges, Dambovita, Prahova si Buzau (în arealul delimitat de granita de N a judetelor Arges, Dambovita, Prahova si Buzau si aliniamentul localitatilor Curtea de Arges, Mioveni, Targoviste, Ploiesti, Mizil, Cernatesti, Podgoria) se vor semnala frecvente descărcări electrice, vant cu aspect de vijelie, grindina de dimensiuni mici, averse ce pot acumula 20 - 25 l/mp.

Intre orele 13:25 si 15:00, local, în jumătatea de nord a judeţului Vâlcea, inclusiv zona localităţilor Horezu, Călimăneşti, Brezoi, Voineasa, Rm, Vâlcea şi zonele adiacente; local în nord-vestul judeţului Gorj, inclusiv zona localităţilor Bumbeşti, Novaci, Polovragi, Tg. Cărbuneşti, se vor semnala frecvente descărcări electrice şi averse ce vor depăşi 20-25 l/mp, grindină de mici dimensiuni, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor avea aspect de vijelie. 

Citește și: ALERTĂ METEO: Radiaţii periculoase în plină caniculă

Intre orele 13:30 si 15:00, în jud. Suceava: zona de munte a județului inclusiv localitățile : Sadova, Câmpulung Moldovenesc, Izvoarele Sucevei, Crucea, Stulpicani, Vatra Dornei -jud. Neamț: jumătatea de vest a județului, inclusiv localitățile : Borca, Fărcașa, Crăcăoani, Piatra Neamț -jud. Bacău: jumătatea de vest a județului, inclusiv localitățile : Slanic-Moldova, Comănești, Dărmănești, sunt aşteptate averse ce vor avea și caracter torențial, cantitățile de apă vor atinge și depăși 30...35 l/mp, grindină de mici dimensiuni, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, care pot lua aspect de vijelie.

Intre orele 14:15 si 15:30, în centrul jud. Hunedoara, îndeosebi zona delimitată de localităţile Topliţa-Ghelari –Hunedoara-Călan - Haţeg, precum şi în zona de munte din sudul judeţului, se vor semnala frecvente descărcări electrice, cantităţi de precipitaţii care pot depăşi 20-25 l/mp, intensificări ale vântului, grindină de dimensiuni mici.

COD GALBEN DE INUNDAŢII
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodarire a Apelor a emis, duminică, un COD GALBEN de fenomene imediate vizând scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

Bazine afectate: Bazinele superioare ale râurilor Ciobănuș, Uz, Dofteana și Slănic (afluenți ai râului Trotuș)
Avertizarea este valabilă duminică între orele 14:15 şi 19:00.

Citește și: România se topește! COD PORTOCALIU şi GALBEN de CANICULĂ în mai multe judeţe şi în BUCUREŞTI

"Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele superioare ale râurilor Ciobănuș, Uz, Dofteana și Slănic (afluenți ai râului Trotuș) - județele Bacău, Covasna și Harghita.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele superioare ale râurilor Uz și Dofteana", precizează INHGA.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ