COD GALBEN de INUNDAŢII în trei bazine hidrografice din Maramureş, Sălaj şi Bistriţa-Năsăud

| 21 sep, 2014

Trei bazine hidrografice sunt vizate, duminică, de o atenţionare Cod Galben de inundaţii, valabilă până la orele 20,00, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie, conform prognozei Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Astfel, pe parcursul zilei de duminică, între orele 10.30 - 20,00, ca urmare a precipitaţiilor cu caracter torenţial înregistrate în ultimele ore, estimate pe baza informaţiilor radar şi a precipitaţiilor prognozate pentru următoarele ore, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinul Lăpuşului (cu probabilitate mai mare pe râurile mici din bazinul mijlociu şi inferior al Lăpuşului) - judeţul Maramureş, pe unii afluenţi mici ai Someşului din judeţele Sălaj şi Maramureş şi pe unele râuri mici din bazinul Someşului Mare (cu probabilitate mai mare pe afluenţii de dreapta ai Someşului Mare) - judeţul Bistriţa-Năsăud.

Atenţionarea a fost deja transmisă către: Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Administraţiei şi Internelor, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Someş-Tisa.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice, specialiştii INHGA vor actualiza actuala prognoză şi impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu 'Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 sep, 2014
miha
I
LUCREAZA DE ACASA 3 ORE PE ZI LA CALCULATORUL CONECTAT LA INTERNET SI POTI CASTIGA USOR BANI!NU ESTE MLM NICI JOC PIRAMIDAL,ESTE O OFERTA FOARTE SERIOASA VALABILA IN TOATE LOCALITATILE DIN TARA.PENTRU DETALII TRIMITE-TI “INFO” LA ADRESA [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ