COD PORTOCALIU de caniculă: Restricţie de trafic pe toate drumurile şi autostrăzile din judeţele avertizate

| 23 iul, 14:10

Circulaţia maşinilor cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone a fost restricţionată joi, până la ora 20.00, pe toate drumurile şi pe autostrăzile din judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi, avertizate cu cod portocaliu de caniculă.

Potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, restricţia de trafic a fost instituită în urma avertizării cod portocaliu de caniculă, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi.

Astfel, joi, până la ora 20.00, este restricţionată circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe drumurile naţionale şi autostrăzile din cele şase judeţe.

Restricţia nu se aplică transporturilor de persoane, de animale vii şi de produse perisabile de origine animala şi vegetală, vehiculelor care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturilor funerare, poştale, de echipamente de prim ajutor, transporturilor pentru distribuire de carburanţi, transporturilor de mărfuri sub temperatura controlată, transporturilor pentru tractări vehicule avariate, transporturilor pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate, transporturilor cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării, transporturilor cu apă îmbuteliată şi transporturilor de produse provenite din exploatări agricole, a precizat CNADNR.

Sursa citată a precizat că restricţionarea circulaţiei, luată în baza prevederilor articolului 44 alineatul 2 al Ordonanţei de Guvern nr. 43/1997, este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformaţii majore ireversibile, cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere.

În judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi se vor înregistra joi temperaturi maxime de 38-39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Bucureştiul şi celelalte judeţe, cu excepţia judeţelor Constanţa, Tulcea şi Covasna, sunt joi sub cod avertizare galben de caniculă. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 şi 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, mai ales în zonele de câmpie şi de podiş.

Avertizarea cod galben de caniculă va fi menţinută, vineri, pentru Bucureşti şi 32 de judeţe. Vremea se va menţine călduroasă în cea mai mare parte a ţării, caniculară în zonele de câmpie şi podiş, unde şi indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-37 de grade şi izolat 38 de grade.

Valul de căldură va persista şi în următoarele zile, iar instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în special în nord-vestul, nordul ţării şi în zonele de munte.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ