Prognoza meteo: Vreme caniculară la sfârşit de săptămână

| 23 iul, 19:35

Vineri, valorile termice vor marca o scădere uşoară în regiunile nordice, însă vremea rămâne călduroasă în zonele de câmpie şi de podiş. Nici sâmbătă şi duminică nu scăpăm de caniculă.

Deşi, vineri, valorile termice vor marca o scădere uşoară în regiunile nordice, vremea rămâne călduroasă, local caniculară în orele după-amiezii în zonele de câmpie şi de podiş, unde şi disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va avea înnorări temporar accentuate în vestul, nordul şi parţial în centrul ţării, precum şi în zonele montane, unde, cu precădere în a doua parte a zilei şi la începutul nopţii, local vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi căderi de grindină, iar cantităţile de apă pot fi mai însemnate în nordul Carpaţilor Orientali. În restul teritoriului, cerul va fi mai mult senin. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 de grade pe litoral şi 36...37 de grade, local, în zonele de câmpie şi podiş.

În Capitală. Vremea caniculară şi disconfortul termic va fi accentuat şi nu ocoleste nici maine capitala, unde soarele straluceste nestingherit de nori, dar parca se simt din cand in cand cateva adieri ale vantului. Temperatura maximă va fi de 35...36 de grade, adica temperaturi resimtite, mai ales la soare, de peste 40 de grade.

Sambata nu scapam de vremea calduroasa, caniculară în orele amiezii în cea mai mare parte a ţării, iar indicele temperatură-umezeală ITU se va situa peste pragul critic de 80 de unităţi, mai ales în zonele de câmpie şi podiş. Cerul va fi mai mult senin, exceptând zona montană unde, mai ales după-amiaza, vor fi înnorări temporar accentuate şi, pe arii restrânse, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala cu totul izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 de grade pe litoral şi 38 de grade, local, în vestul şi sud-vestul ţării.

Vremea se va menţine caniculară în orele amiezii si in Bucuresti, când temperatura maximă va fi de 36...37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală ITU va atinge pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla în general slab.

Duminica, canicula va persista în regiunile sudice şi local în cele estice si chiar se va intensifica pentru ca in Lunca Dunarii amiaza va veni cu temperaturi de 39...40 de grade, în timp ce, în restul teritoriului, vremea va deveni instabilă, iar temperatura aerului va marca o scădere faţă de ziua precedentă, apropiindu-se de normele climatologice specifice perioadei, respectiv in jur de 26 de grade in Maramures. Norii de furtuna acopera regiunile vestice, nordice şi centrale, unde vor aduce ploi torentiale, cu tunete si fulgere, dar si caderi de grindina.

In Bucuresti, Duminica, se anunta cea mai calda zi de pana acum in acest an, cu 38, posibil 39 de grade la umbra, dupa-amiaza. Nu este rost sa ne racorim nici macar noaptea pentru ca nici atunci temperaturile nu scad, exact ca la tropice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ