Cod portocaliu de CANICULĂ în mai multe judeţe din ţară

| 23 iul, 09:39

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi dimineaţa, un cod portocaliu de caniculă în mai multe judeţe din vestul ţării. De asemenea, joi şi vineri rămâne în vigoare şi un cod galben de caniculă valabil în majoritatea regiunilor.

COD GALBEN. În cursul zilei de joi, 23 iulie, vremea va fi caniculară în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 şi 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, mai ales în zonele de câmpie şi de podiş.

COD PORTOCALIU. În judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi vor fi temperaturi maxime de 38...39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

COD GALBEN. Vineri, 24 iulie, vremea se va menţine călduroasă în cea mai mare parte a ţării, caniculară în zonele de câmpie şi podiş, unde şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35...37 de grade şi izolat 38 de grade.

Valul de căldură va persista şi în următoarele zile, iar instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în special în nord-vestul, nordul ţării şi în zonele de munte.

 

 

 

 

Tag-uri: caniculă, cod calben
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ