COD PORTOCALIU de ninsori şi viscol - Capitala, pregătită cu 455 de utilaje de deszăpezire

| 24 ian, 2014

Primăria Capitalei este pregătită pentru codul portocaliu de ninsori şi viscol cu 455 de utilaje pentru deszăpezire, peste 30 de tone de antiderapant şi permanenţă la sediile instituţiilor din subordine şi la cele ale operatorilor de servicii publice, potrivit măsurilor dispuse de Sorin Oprescu.

Reprezentanţii municipalităţii precizează că, în urma avertizărilor emise de meteorologi, primarul general Sorin Oprescu a cerut instituţiilor publice aflate în subordine, operatorilor de servicii publice (RADET, RATB, Apa Nova, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement, Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, Luxten, Poliţia Locală), precum şi direcţiilor implicate în programul de deszăpezire din cadrul primăriei, să asigure permanenţă 24 din 24 ore la sediile instituţiilor şi să ia măsuri astfel încât dispeceratele să preia toate eventualele sesizări.

"În acest moment, pentru a putea acţiona în cel mai scurt timp, operatorii de deszăpezire au poziţionat utilajele în 58 de puncte fixe în toate sectoarele Capitalei, astfel încât să poată interveni rapid cu materiale antiderapante, cu prioritate în rampe, pante, poduri şi la intrările în şcoli, grădiniţe şi instituţii de interes public, arterele principale şi secundare", se arată într-un comunicat de vineri al Primăriei Municipiului Bucureşti.

De asemenea, urmare a centralizării datelor operatorilor de salubrizare din cele şase sectoare, în prezent sunt pregătite 455 de utilaje. De asemenea, sunt disponibile 20.621 de tone de clorură de sodiu, 4.673 de tone de alte materiale (clorură de calciu şi eco-taw) , precum şi 75 de tone de nisip.

"Direcţia Control din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti va asigura monitorizare permanentă în teren a Programului de deszăpezire şi combaterea poleiului", mai precizează sursa citată.

Şi Direcţia de Asistenţă Socială are deschise adăposturile sociale pentru găzduirea oamenilor străzii, având asigurat stocul de pǎturi, haine şi încălţăminte.

"Sunt pregatite unităţile mobile care vor oferi ceai şi mâncare caldă celor fără adăpost, atunci cand vremea va fi deosebit de rece", mai precizează sursa citată.

Bucureştenii pot sesiza 24 de ore din 24 la numărulul de telefon gratuit al Dispeceratului pentru Situaţii de Urgenţă, 0.800.800.868, urgenţele din teren.

Capitala şi zece judeţe din sudul ţării vor fi, de vineri, ora 18.00, până duminică, la aceeaşi oră, sub avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol, alte 16 judeţe fiind avertizate cu cod galben.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ