Codrin Ştefănescu: Decizia CCR privind referendumul, implicaţii asupra modernizării statului

| 30 iun, 2013

Modificarea Constituţiei nu se face pentru politicieni, partide politice sau grupuri de interese, ci este un demers extrem de important pentru România, iar decizia Curţii Constituţionale vizavi de Legea referendumului are implicaţii asupra întregului proces de modernizare a statului român, subliniază secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu.

''Procesul de revizuire a Constituţiei rămâne un proiect asumat de USL şi în sensul tuturor deciziilor propuse care vizează: eliminarea imunităţii parlamentare, sancţionarea migraţiei parlamentarilor, clarificarea atribuţiilor atât ale preşedintelui, cât şi ale Parlamentului, introducerea regiunilor, pentru o mai bună absorbţie a fondurilor europene etc.

Prin urmare, aşteptăm cu interes motivarea CCR vizavi de Legea referendumului, întrucât decizia sa are implicaţii asupra întregului proces de modernizare a statului român. Şi aici este vorba nu numai despre revizuirea Constituţiei, ci şi despre un alt proiect extrem de important, procesul de regionalizare şi descentralizare'', afirmă Codrin Ştefănescu într-un comunicat.

El punctează că modificarea Legii fundamentale este un demers extrem de important pentru România, la care nu se poate renunţa chiar şi în condiţiile în care CCR a decis că Legea privind organizarea şi desfăşurarea referendumului intră în vigoare abia din 2014.

''Trebuie înţeles foarte clar faptul că modificarea Constituţiei nu se face pentru politicieni, partide politice sau grupuri de interese, ci este un demers extrem de important pentru România. Tocmai de aceea nu putem renunţa la procesul de revizuire, chiar şi în condiţiile în care CCR a decis ca Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului intră în vigoare abia din 2014. De altfel, nu este pe deplin lămuritor motivul pentru care, deşi judecătorii CCR declară constituţională această lege, au decis amânarea aplicării prevederilor ei cu un an'', adaugă secretarul general adjunct al PSD.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 iun, 2013
Valentina
CEL MAI MARE DIVERSIONIST...
Acest individ libidinos este si cel mai mare diversionist din politica romaneasca. Este un individ de care majoritatea telespectatorilor le este sila atunci cand apare. Invitati-l mai rar sau chiar deloc.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ