Colonelul Turcescu, înaintat în grad de Băsescu pentru tentativa de sinucidere a lui Sobaru?

| 26 ian, 2014

De ce un astfel de titlu? Pentru că uneori focul trebuie combătut cu foc. Pentru că activiștii lui Traian Băsescu sunt dispuși să inventeze orice aberație pentru a-l proteja pe șeful STS, Marcel Opriș, de la o eventuală demitere.

Mai nou, propagandiștii de serviciu de la Cotroceni, B1 TV și EVZ au realizat, la aproape o săptămână după tragicul accident aviatic din Apuseni și după demiterile și demisiile vinovaților din ROMATSA și MAI, că dreptarea se apropie cu pași rapizi și de STS. Soluția găsită de aceștia pentru a-l salva pe preferatul lui Băsescu: mobilizarea generală a PMP și PDL pe Facebook pentru a promova minciuni penibile și atacuri la adresa Guvernului.

Toată comedia ieftină la care asistăm are în centrul acțiunii grupul de propagandă format din „colonelul” Robert Turcescu, „micul legionar” Mihail Neamțu, „cucuveaua europeană” Cristian Preda, „cinicul de mahala” Teodor Baconschi, „procurorul comunist” Monica Macovei, „oierul” Mircea Marian, „vampirul energetic” Silviu Sergiu, „clovnul de la Cotroceni” Sebastian Lăzăroiu și, desigur, „cucul matrafoxat”, Traian Băsescu - printre alții.

Materialele pe care aceștia le promovează sunt de cea mai joasă speță, invenții ale laboratoarelor de „mizerie jurnalistică” de la Evenimentul Zilei și B1 TV, prin care, în cel mai cinic mod posibil, vor să politizeze și mai mult o tragedie umană.

Oare acesta este respectul pe care EVZ și B1 TV vor să-l afișeze față de pierderea a două vieți? În timp ce se laudă cu campanii sociale prin care vor să păstreze vie amintirea lui Adrian Iovan și a Aurei Ion, postacii PDL și PMP bântuie paginile de Facebook dedicate celor doi, aruncând cu noroi în toate direcțiile. Nu există nicio intenție pură din partea lor, niciun gând bun sau dezinteresat.

Există doar un adevăr care este foarte rar abordat, dar pe care toți românii ar trebui să-l cunoască. Singurul interes al PDL, PMP și al „oazelor” de presă băsistă este să obțină locuri călduțe pentru „băieții deștepți” din partide la alegerile europarlamentare și să încerce să fure încă zece ani din viața tuturor trimițând la Cotroceni o păpușă de-ale lui Traian Băsescu – cum ar fi Mihai Răzvan Ungureanu sau chiar Cătălin Predoiu.

Să fie clar! Atât îi interesează pe acești indivizi care se dau loviți prin emisiuni TV și prin diverse articole, spunând cu lacrimi în colțul ochiului că „vinovații trebuie să plătească”. Să le fie lor bine, să câștige mii de euro din „munca cu gura”, să fie decorați și îmbrățișați de tăticul Băsescu (vezi cazul Turcescu).

Sincer să fiu, din câte s-a văzut până acum, foarte mulți dintre vinovații pentru eșecul operațiunii de salvare au plătit: șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) Ion Burlui, secretarul de stat din Ministerul de Interne Constantin Chiper, directorul ROMATSA Aleodor Frâncu, a directorului de operațiuni Bogdan Donciu, chiar și ministrul de Interne Radu Stroe. Toți și-au pierdut funcțiile. Dar un nume foarte important lipsește de pe această listă – un nume din fruntea Serviciului de Telecomunicații Speciale, care îi instala în 2012 telefoane speciale în sediul de campanie lui Traian Băsescu.

Scopul final? Îndeplinirea ordinelor transmise de la Cotroceni, din direcția lui Traian Băsescu, prin care șeful STS, Marcel Opriș, trebuie protejat prin absolut orice mijloace. De când este mai importantă funcția unui „trepăduș băsist” decât amintirea a doi oameni deosebiți care și-au pierdut viața din cauza neregulilor de la ROMATSA și STS?

Se pare că nu există o limită a cinismului și nici o valoare a bunului simț în „sufletul” grupului de propagandă de la Cotroceni, B1 TV și EVZ, ca să nu mai spun de PDL și PMP. La fel au făcut și cu situația dramatică a lui Adrian Sobaru, care a încercat să se sinucidă în Parlament. Au aruncat cu noroi înspre alții, doar pentru a-l proteja pe Emil Boc de responsabilitatea pentru dezastrul austerității în care aruncase România.

Nimic nu s-a schimbat în gândirea securistoidă a „tinerelor speranțe” de pe lângă Traian Băsescu și nimic nu se va schimba. Pe toți îi ghidează doar interesul de clică și interesul personal. Dar, la un moment dat, vor fi necesare și răspunsuri, iar primul ar putea veni chiar de la Robert Turcescu.

Domnule colonel Turcescu, este adevărat că Traian Băsescu v-a înaintat în grad pentru că propaganda dumneavoastră l-a determinat un cetățean român să se arunce de la balconul Parlamentului pe data de 23 decembrie 2010?

Să ne amintim cu toții acele cuvinte ale lui Adrian Sobaru: „Pentru tine Boc! Ne-ați ciuruit! Ne-ați vîndut și ne-ați trădat. Ne-ați ucis viitorul copiilor. Ne puteți lua viața și banii, dar nu LIBERTATEA!”

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ