Câţi ziarişti vor să se angajeze la ANM

| 29 ian, 2014

Răspuns: mulți, judecând după ultima perioadă de timp. Se știe că românul este poet și se pricepe la fotbal și politică, iar lista ar putea fi completată cu flerul în ale vremii.

În categoria românilor all package jurnaliștii, în mod clar, se remarcă. Isterie mare în ultimele zile cu zăpada care înghite România, cum deschizi televizorul doar asta vezi – zăpadă și oameni care vorbesc despre prognoza meteo.

Vremea a constituit întotdeauna un subiect ce nu a fost neglijat de media, fie că vorbim de caniculă, care duce la secetă, ploi torențiale ori zăpada, care în final vor conduce la inundații, cert este că aceste teme sunt devorate și li se acordă o importanță fantastică și de fiecare dată sunt tratate ca și cum ar pentru prima dată când se întâmplă. Prima ninsoare din această iarnă nu face excepție și de vineri începând subiectul ține prima pagină a ziarelor și ocupă spațiu prețios în prime-time-ul mass-media românești. În aceste condiții rămân valabile două ipoteze care nu se exclud. Prima, ori jurnaliștii au devenit mai sensibili și mai capricioși și nu-și mai aduc aminte vremurile în care ciudat era să dureze mai puțin de cinci luni iarna și stratul de zăpadă să fie mai mic de 50 de centrimetri, motiv pentru care doar despre asta vorbesc în condițiile primei ninsori din această iarnă. A doua ipoteză pleacă de la ideea că mass-media românești au decăzut într-atât încât și-au pierdut capacitatea de a mai prioritiza temele zilei și acordă prea multă importanța unui fenomen obișnuit al naturii.

Am ajuns să cred că, mai mult decât zăpada, exagerarea temei în media paralizează de fapt România, iar dacă ar fi aplecăm la toți jurnaliștii, care mai nou se pricep de minune să interpreteze datele venite de la ANM, nu ne-ar rămâne decât să ne închidem în casă de teama unei avalanșe în mijlocul orașului. Să zicem că le acordăm clemență reporterilor, care bătuți de viscol și plini de zăpadă, relatează în direct starea vremii. Mai greu îmi vine totuși să îi tolerez pe cei care stau la căldurică în redacții sau pe platourile de filmare ale emisiunilor și vorbesc despre prognoza meteo în termeni apocaliptici. În acest sens, atunci când îi aud pe de-al de Turcescu, Orcan sau Dan Andronic, nu știu de ce dar îmi vine în cap refrenul unei melodii, care repetă, într-un mod evervant, Ne mințim ca la meteo. Ei se mint că au audiență, noi ne mințim că nu ne pierdem timpul ascultându-i.

În principiu, trebuie să înțelegem că așa e iarna, cu zăpadă și cu viscol și așa se manifestă în toate statele, nu numai în țara noastră, chiar dacă mai sus amintiții încearcă să ne convingă de contrariul. Din acest motiv, își pierd din impact și aborbările de genul e vina guvernului pentru ce se întâmplă. Zăpada provoacă aceleași neplăceri și în Polonia, Bulgaria, Ungaria și în Statele Unite ale Americii, atunci când există. Vorbim de om contra natură și oricât ne-ar plăcea să credem că suntem mai presus de ea, nu e chiar așa, motiv pentru care mai mult decât să ții sub control situația nu ai ce să faci.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 ian, 2014
eugeniu
Decat sa se angajeze la ANM mai bine ar sta in casa ! Nimeni nu are nevoie de stirea la "rece "adusa de o domnisoara care dardaie de frig si este spulberata de vant dintr un motiv elementar : vedem si noi ceilalti traitori pe aceste meleaguri cum sta vremea . Mai fac o greseala : au devenit porta vocea celor care se plang si reclama "autoritatili"care nu-si fac , vezi Doamne , datoria !?! Deci stai in viscol , suporti vicisitudinile unei naturi dezlantuite impotriva careia nu poti face nimic dar , ceri autoritatilor sa faca imposibilul . Un pic de rationalitate domnisoarelor si domnilor este necesara .
29 ian, 2014
c.p.
un articol greu de "inteles ",asocierea cu Robert Turcescu este fortata si mai ales neinspirata ;

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ