Cum e cu viscolul prin alte părți. Despre aberațiile presei portocalii

| 27 ian, 2014

Și vecinii bulgari au avut probleme cu ninsorile. Ca urmare, bulgarii au emis un cod portocaliu pentru 14 regiuni și un cod galben pentru alte 12 în data de 26 ianuarie și au decis închiderea podului de la Giurgiu-Ruse.

Că așa-zisele demersuri jurnalistice ale presei portocalii nu au nicio legătură cu adevărul și informarea obiectivă și corectă a opiniei publice nu mai este un secret pentru nimeni. Ne-am obișnuit deja ca ziarele și televiziunile din acastă zonă a mass-mediei românești să încerce să deformeze orice, doar-doar vor reuși să îi convingă pe români că actuala guvernare este cel mai mare rău care i se putea întâmpla României.

La fel a procedat presa portocalie și în ceea ce privește reacția autorităților la vremea extrem de severă cu care România s-a confruntat zilele acestea. În loc să relateze cu corectitudine cum jandarmii și militarii s-au luptat cu nămeții pentru a face loc ambulanțelor care trebuiau să ajungă la bolnavi sau cum s-a reușit deblocarea celor pe care zăpada i-a izolat de lume, mass-media portocalie a început să trâmbițeze pe toate vocile despre o deszăpezire care, chipurile, ar fi mers foarte prost și despre așa-zisele decizii prin care autoritățile ar fi încercat să își ascundă incapacitatea de a păstra deschise drumurile României pe o vreme care, conform unor așa-ziși specialiști, nici măcar nu ar fi fost deosebit de severă.

Iar un asemenea ”specialist” s-a găsit să fie taman Anca Boagiu, care, cu o nonșalanță incredibilă, și-a permis să contrazică opinia meteorologilor, susținând că declararea codului roșu de viscol nu era necesară. Lăsând la o parte că fostul ministru al Transporturilor nu are niciun fel de pregătire de specialitate și că și-a demonstrat deja totala incompetență în gestionarea unor situații similare pe vremea când se găsea la cârma Ministerului Transporturilor, iar oamenii rămâneau cu zilele blocați în nămeți, cea mai bună dovadă că decizia autorităților a fost întemeiată o găsim în Ungaria.

Viscolul și zăpezile cu care România s-a luptat în ultimele zile au afectat și țara vecină. Iar aici, autoritățile din Ungaria au decretat încă de vineri cod roșu de ger și viscol, astfel încât populația să își ia măsurile de precauție necesare, iar autoritățile să se pregătească pentru neplăcerile pe care vremea deosebit de rea le-ar fi putut provoca.

Tot de vreme severă s-au pregătit și autoritățile din Serbia. Autoritățile au emis o avertizare meteorologică de cod portocaliu de ninsori şi vânt pentru data de 25 ianuarie pentru întreg teritoriul Republicii Serbia, iar în data de 26 ianuarie a fost valabil un cod de avertizare portocaliu de ninsori pentru nordul şi sudul Serbiei, în timp ce restul teritoriului s-a aflat sub cod galben.

Și vecinii bulgari au avut probleme cu ninsorile. Ca urmare, bulgarii au emis un cod portocaliu pentru 14 regiuni și un cod galben pentru alte 12 în data de 26 ianuarie și au decis închiderea podului de la Giurgiu-Ruse.

Rezultă așadar că întreaga regiune a fost afectată de căderi masive de zăpadă și de viscol, iar în România, la fel ca și în țările din jurul său, s-a utilizat de o manieră perfect justificată sistemul de avertizare pentru vreme severă, astfel încât populația, agenții economici și autoritățile să fie pregătite. Și, tot la fel ca în toate țările din jur, CNADNR, ISU, Jandarmeria, Armata și autoritățile locale au pus umărul pentru a ține situația sub control, în timp ce presa portocalie și așa-zișii săi specialiști și-au dat cu presupusul de la căldurică despre ce ar trebui făcut.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 ian, 2014
cantautor
baietii de la judete au dat dezapezirea la prieteni,sperand ca nu o ninga si iau banii moca...
a nins...
ca sa salveze banii,se baga armata,e simplu
restul....povesti vanatoresti

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ