Ministerul Mediului: În funcţie de evoluţia vremii, este posibilă o prelungire a avertizării meteo

| 25 ian, 2014

Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice (MMSC) anunţă că, în funcţie de evoluţia vremii, este posibilă o prelungire a avertizării meteo, actualul cod portocaliu de viscol fiind valabil până duminică la ora 22,00, se arată într-un comunicat al ministerului.

Cele 18 judeţe vizate sunt Mehedinţi, Gorj, Olt, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Giurgiu, Dâmboviţa, Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti, Călăraşi, Ialomiţa, Prahova, Buzău, Brăila, Tulcea, Vrancea şi Galaţi.

MMSC anunţă că urmăreşte şi informează, prin Dispeceratul Direcţiei de Control şi Management al Riscului la Inundaţii şi al Siguranţei Barajelor, evoluţia vremii din ţară pe fondul emiterii Codului Portocaliu de fenomene meteorologice periculoase în următorul interval de timp. MMSC face, de asemenea, recomandări pentru perioada de viscol.

Pe de alta parte, MMSC recomandă şoferilor să nu pornească la drum decât în situaţii de urgenţă şi numai dacă autoturismele sunt echipate corespunzător condiţiilor de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri, lopeţi, trusă de prim ajutor, pături, etc...). De asemenea, este de preferat ca deplasările cu maşina să se efectueze pe distanţe scurte şi la viteză redusă. 

'Ţinând cont de faptul că vântul amplifică senzaţia de frig, MMSC îndeamnă populaţia să se îmbrace corespunzător, adică mai gros şi să evite o expunere îndelungată la frig. În ceea ce priveşte turiştii aflaţi în staţiunile montane, ei trebuie să renunţe, pe durata viscolului şi a vremii capricioase, la drumeţii, în special în zone izolate, nepopulate, pentru a nu risca să rămână blocaţi pe drumuri de munte', se mai spune în comunicat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ