Autorităţile au trecut bine testul viscolului

| 27 ian, 2014

Guvernele PSD au administrat mai bine ţara, constata cu amărăciune deunăzi Ion Cristoiu, unul din cei mai abrazivi opozanţi ai cabinetului Ponta.

Ultimele zilele au demonstrat că gazetarul nu s-a înşelat, autorităţile nu doar că au trecut bine testul viscolului, dar au și capitalizat ceva simpatie grație unei comunicări transparente și decente. La acest capitol, actualii miniștri au învățat din experiența deloc plăcută trăită de români în timpul mandatelor lui Emil Boc şi Mihai Răzvan Ungureanu.

În privinţa gestionării situaţiei de urgenţă declanşată de codul portocaliu şi roşu pentru viscol, o premieră pentru România, organizarea Executivul prin comandamentul de iarnă a fost una exemplară. Comparativ cu iarna lui 2012, deşi intensitatea intemperiilor a atins un prag mai ridicat, nu avem localităţi izolate, cazuri medicale nerezolvate sau autovehicule uitate cu zecile de ore în nămeţi.

Secretul succesului - autorităţile au reuşit să capaciteze la maxim angajaţii Ministerului de Interne: poliţişti, jandarmi, pompieri, pe cei ai CNADNR, SMURD-ul, Ambulanţa şi cadrele medicale din Spitalele de Urgență. De asemenea, tot ca o noutate, unităţi şi subunităţi ale Ministerului Apărării Naţionale au fost solicitate şi au intervenit decisiv în zonele greu accesibile. O adevărată desfăşurare de forţe la care au participat 6000 de oameni şi 500 de maşini, printre care numeroase mijloace tehnice ale MApN (camioane şi transportoare blindate). Indiscutabil efortul acestor oameni trebuie aplaudat, de altfel cei mai mulţi dintre aceşti anonomi consideră pe bună dreptate că şi-au făcut doar datoria, chiar dacă au rămas la continuitate timp de 48 de ore sau au făcut gărzi duble. Din păcate presa noastă nu izbuteşte să iasă din viscolul partizanatului politic. Pe lângă micile “scăpări”, imagini cu situaţii disperate rezolvate între timp de autorităţi sau accidentul de pe A2 mutat pe A1, mass-media aflată în slujba opoziţiei a intoxicat premeditat spaţiul public în toată această perioadă, preluând ştafeta de la mentorul ei Traian Băsescu. Într-o societate cât de cât normal, informaţiile despre starea vremii şi intervenţia instituţiilor statului ar fi reflectate obiectiv mai cu seamă dacă operaţiunea a decurs ca la carte; dar ca la noi la nimeni.

A doua componentă care trebuie subliniată, Guvernul a comunicat eficient clar şi des aşa cum o cere o situaţie dinamică. Apoi, apelurile la calm transmise de la cel mai înalt nivel au degajat linişte şi încredere în rândul populaţiei, cu toate că au existat şi excepţii. În rândul nemulţumiţilor s-au numărat ca de fiecare dată țopârlanii şoselelor care au făcut ceva, scuzaţi expresia, pe atenţionările meteo emise cu zile bune înainte.

În mijlocul isteriei generale o insulă de normalitate este o rara avis pe malurile Dâmboviţei. Să nu ne ambalăm prea tare, nici să desfiinţăm totul doar că avem alte afinităţi politice, autorităţile şi-au îndeplinit bine sarcinile şi atât. Şi să fim serioşi, viscolul nu este nici de dreapta nici de stânga.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ