Update. Comandamentul pentru situaţii de urgenţă: Ponta cere autorităţilor să prevină efectele intemperiilor

| 30 sep, 2013

Premierul Victor Ponta a cerut, luni dimineaţa, tuturor autorităţilor centrale şi locale cu atribuţii în domeniu să îşi concentreze eforturile în perioada următoare pentru a preveni efectele intemperiilor. Membrii comandamentului pentru situaţii de urgenţă s-au reunit la Palatul Victoria, la ora 10.00, având în vedere avertizările emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Premierul Victor Ponta precizat că este important ca autorităţile să fie pregătite pentru fenomenele naturale care au loc în această perioadă, dar că este utilă în egală măsură şi reglarea mecanismului pentru perioada de iarnă. El a subliniat de asemenea importanţa comunicării în timp util cu autorităţile locale.

Premierul Ponta a reamintit că o atenţionare Cod galben a fost emisă pentru Banat, Oltenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, iar începând din această seară a fost emisă o atenţionare Cod portocaliu pentru judeţele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Bucureşti, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Constanţa, Tulcea. De asemenea, temperaturile vor fi mai scăzute decât media anuală, dar şi în comparaţie cu zilele anterioare.

De la ora 10:00 membrii comandamentului pentru situaţii de urgenţă s-au reunit la Palatul Victoria.

Capitala şi opt judeţe din ţară se află, în intervalul luni, ora 21.00 - miercuri, ora 2.00, sub cod portocaliu de ploi, fiind aşteptate precipitaţii de până la 80 de litri pe metru pătrat, potrivit unei avertizări emise de ANM.

Meterologii au emis şi două atenţionări cod galben de ploi, care vizează, începând de duminică seară, judeţe din jumătatea de sud a ţării.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ