Comănescu: OSCE trebuie să se concentreze în 2016 pe criza din Ucraina şi pe conflictele îngheţate

| 10 dec, 18:31

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, consideră că Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), a cărei preşedinţie va fi preluată în 2016 de către Germania, va trebui să acţioneze pragmatic şi să se concentreze anul viitor pe problemele reale din regiune - criza din Ucraina şi conflictele îngheţate, potrivit Agerpres.

"Trebuie să fim cât de pragmatici posibil şi să ne concentrăm pe adevăratele probleme cu care se confruntă regiunea noastră, continentul nostru. În ceea ce priveşte zonele prioritare unde OSCE ar trebui să continue să-şi dezvolte activităţile, cred că este esenţial ca anul viitor (...) să ne concentrăm pe acele probleme care afectează serios securitatea în Europa. Mă refer în primul rând la (...) criza din Ucraina, la (...) conflictele îngheţate", a afirmat Comănescu. 

Şeful diplomaţiei române a dat ca exemplu conflictul îngheţat din Transnistria, despre care a spus că, din perspectiva României, are o dimensiune specifică. El a precizat că nu vede un cadru mai bun pentru eforturile de rezolvare a situaţiei din Transnistria decât formatul de negociere 5+2. 

În ceea ce priveşte preluarea de către Germania a preşedinţiei OSCE în 2016, Lazăr Comănescu a afirmat că, având în vedere preşedinţia austriacă "de succes", la vârful organizaţiei va exista o continuitate în eforturile de a gestiona problemele cu care se confruntă Europa. 

"Aşteptăm cu un optimism realist să lucrăm îndeaproape cu preşedinţia germană de la anul, să ne aducem contribuţia şi să ajungem la rezultate concrete în anumite zone pe care le considerăm priorităţi pentru preşedinţia germană şi pentru noi toţi", a spus ministrul. 

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a participat, joi, la conferinţa "Germania şi România - parteneri dedicaţi de Securitate şi cooperare în Europa (OSCE)", organizată de Ambasada Germaniei la Bucureşti. La eveniment a fost prezentă şi Antje Leendertse, adjuncta Însărcinatului special al Guvernului federal german pentru preşedinţia OSCE 2016 a Germaniei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 dec, 23:37
alexandru valeriu
?
Chiar acest domn nu-si da seama ca noi nu contam pe arena internationala .Marile puteri isi rezolva problemele intre ele - iar trompetele sunt primele sacrificate fara nici o retcenta . Noi ar trebui sa ne concentram pe respingerea tentativelor de dezintegrare a tarii caci vom fi primii sacrificati ; inainte de al doilea razboi mondial ,cu o politica mioapa (vinovate monarhia carlista ,dar si liberalii impreuna cu taranistii) am pierdut in doi ani Cadrilaterul , Transilvania de Nord , Basarabia si Bucovina . Scenariul e pe cale sa se repete ,iar miza e mult mai mare -acapararea totala a resurselor naturale ale Romaniei .
In politica marile puteri n-au sentimente si numai interese ,asa ca nu se vor razboi intre ele pt. Romania .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ