Comisarul european Didier Reynders va candida pentru funcţia de secretar general al Consiliului Europei

| 10 ian, 18:29

Comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders, a obţinut sprijinul guvernului ţării sale, Belgia, pentru a candida la funcţia de secretar general al Consiliului Europei, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al executivului belgian, citat de Reuters.

 

Alegerea viitorului secretar general al organizaţiei este prevăzută pentru luna iunie.
Potrivit Politico, Reynders, care în prezent deţine postul de comisar european ce îi revine Belgiei, şi-a exprimat anterior interesul pentru a rămâne în Comisia Europeană pentru un nou mandat, dar a fost nevoit să-şi reconsidere opţiunile după ce Charles Michel, preşedintele actual al Consiliului European (ce reuneşte liderii statelor Uniunii Europene), a anunţat că va deschide lista partidului său la alegerile europarlamentare din iunie.
Michel şi Reynders sunt membri ai aceluiaşi partid belgian, Mişcarea Reformatoare (liberalii francofoni).
Consiliul Europei este o organizaţie internaţională specializată în drepturile omului şi are sediul la Strasbourg, în Franţa. Organizaţia nu este o instituţie a Uniunii Europene, spre deosebire de Comisia Europeană, Consiliul European, Consiliul UE şi Parlamentul European.
Actualul secretar general al Consiliului Europei este croata Marija Pejcinovic Buric, care şi-a început mandatul în 2019. Reynders a fost candidat oficial la acest post şi în urmă cu cinci ani, însă a pierdut cursa.
Guvernele statelor membre ale Consiliului Europei trebuie să-şi prezinte candidaţii până la finalul zilei de miercuri, iar instituţia va examina candidaturile până la 31 ianuarie. În luna martie, candidaţii vor fi supuşi unui interviu în faţa comitetului de miniştri al organizaţiei.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ