Comisia Călăraşi va avea SITE. Oricine doreşte să dea informaţii este aşteptat la audieri

| 08 ian, 2014

Membrii Comisiei Călăraşi au decis să îşi facă site şi aşteaptă la audieri pe orice persoană care are informaţii despre vânzarea terenurilor din zona comunei Nana, potrivit unui anunţ făcut de senatorul PSD Gabriela Firea.

Firea a spus că membrii Comisiei îşi vor prezenta activitatea pe site, iar cei care consideră că au unele informaţii privind vânzarea terenurilor din zona comunei Nana le pot pune la dispoziţie şi se pot înscrie la audieri.

Ea a ţinut să precizeze că trebuie să existe documente pentru ca informaţiile să poată fi postate pe site.

"Delaţiuni, informaţii fără acoperire pot să apară din toate zonele. Eu m-am referit la un program de audieri şi persoane care consider că au anumite informaţii de prezentat în faţa comisiei şi se pot înscrie la audieri", a spus Gabriela Firea.

Senatorul PSD a ţinut să menţioneze că este un semn de transparenţă, şi alte Parlamente, când au constituit astfel de comisii, având un dialog cu publicul, pentru a afla cât mai multe elemente care poate scapă la un moment dat reprezentanţilor comisiei.

Gabriela Firea a mai declarat că este "obligatoriu" să se intre în posesia tuturor contractelor de vânzare cumpărare, pentru terenurile din zona comunei Nana, pentru aceasta fiind invitaţi şi notarii care au încheiat astfel de contracte.

"Toate documentele care slujesc la clarificarea obiectivelor Comisiei le vom solicita", a spus şi preşedintele Comisiei, Eugen Nicolicea.

Despre invitarea la audieri a fiicei preşedintelui, Ioana Băsescu, senatorul PSD Gabriela Firea a spus că nu pot anticipa acest lucru.

"Noi nu vânăm pe nimeni, nu ne-am căutat şi nu ne-am gândit la anumite ţinte, vrem să aflăm adevărul, pentru că orice cetăţean al acestei ţări merită să afle adevărul, când apare o situaţie incertă care vizează implicarea reprezentanţilor unor instituţii ale statului", a spus senatorul PSD.

Gabriela Firea a mai declarat că s-a propus în cadrul Comisiei să se studieze şi raportul Comisiei senatoriale de anchetă privind activitatea CEC.

"Vom dori o întâlnire cu membrii subcomisiei de la Senat, pentru a ne clarifica şi noi şi a afla detalii din audierile acestora", a precizat Gabriela Firea.

Ea a spus că lucrările Comisiei vor fi extrem de transparente, pe site urmând să fie publicate toate comunicatele, precizările, programul de audieri şi discuţiile care au loc, care sunt publice.

Potrivit acesteia, audierile din comisie vor fi publice în faza în care reprezentanţii instituţiilor au documente publice, iar în momentul în care vor preciza că există informaţii clasificate, membrii comisiei vor solicita certificate ORNISS.

Comisia de anchetă privind legalitatea achiziţiei terenurilor din comuna Nana, Călăraşi, şi-a completat, miercuri, conducerea şi a stabilit programul de lucru, şedinţele urmând a avea avea loc de luni până joi, până la finalizarea anchetei parlamentare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ