Document exclusiv România TV: Cei 5 paşi ai comisiei de anchetă în cazul terenului familiei Băsescu

| 22 noi, 2013

România TV a intrat în posesia documentului în care se prezintă modul de desfăşurare a anchetei privind achiziţia terenului din comuna Nana, judeţul Călăraşi, de către Ioana Băsescu. Comisia parlamentară de anchetă și-a propus să verifice toate tranzacțiile cu terenuri din comună, de la revoluție încoace.

Documentul prezintă modalitatea în care se va verifica legalitatea tranzacţiilor cu terenuri din comuna Nana, potrivit RomâniaTv.net.

Documentul conţine cinci obiective pe care membrii comisiei îşi propun să le atingă:

- verificarea situației terenurilor înstrăinate pe raza comunei, în perioada 1990-2013

- situaţia subvenţiilor de la APIA din 1990 până în prezent

- verificarea statului juridic și al raporturilor de proprietate asupra terenurilor din zonă din 1990 până în prezent

- care este structura de culturi a exploatărilor agricole din această zonă

- legalitatea tranzacţiilor cu terenuri din zona supusă anchetei, din 1990 până în 2013.

Comisia de anchetă va avea, cel mai probabil, 21 de membri, având un preşedinte din partea PSD, doi vicepreşedinţi şi un secretar.

Documentul mai face o precizare importantă: la audieri va putea să fie chemată orice persoană care are cunoştinţă despre situaţia terenurilor din comuna Nana.

Situaţia va fi analizată într-o perioadă de 60 de zile de către parlamentari din comisie.

Liderii USL au decis joi înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă a tranzacţiei cu terenurile achiziţionate de Ioana Băsescu. "Ceea ce cred e că întreaga afacere Călăraşi în care preşedintele ţării nu ştiu dacă a încălcat vreo lege, e posibil, dar în mod sigur şi-a folosit funcţia pentru interese personale, va face - am întrebat încă o dată acum liderii parlamentari şi de la PSD şi de la PNL şi de la PC - va face obiectul unei comisii comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului, o comisie de anchetă care să reliefeze toate datele şi să le prezinte Parlamentului şi eventual instituţiilor statului", a spus joi Victor Ponta. El a mai spus că ancheta de la Senat se ocupă de o "chestie micuţă", arată România TV.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ