Comisia de Buget: Reprezentanţii organismelor financiare, mulţumiţi de respectarea acordului

| 30 iul, 2013

Secretarul Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci de la Camera Deputaţilor Mihai Donţu a afirmat, astăzi, că reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, ai Băncii Mondiale şi ai Comisiei Europene sunt mulţumiţi că mare parte din cifrele stabilite în actualul acord cu România au fost respectate, iar cele care nu au fost îndeplinite vor fi clarificate în noul acord.

"La această întâlnire s-a discutat despre subiecte variate, pornind de la energie, la cadrul fiscal, până la legea falimentului personal sau alte lucruri legate de Cupru Min şi alte investiţii din fiecare colegiu al parlamentarilor care au reprezentat în comisie cetăţenii. Nu au fost luate decizii, cei de la FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială au dorit să ştie care sunt punctele noastre de vedere şi mai puţin detalii tehnice care se discută la Guvern", a declarat Donţu după întâlnirea membrilor Comisiei de buget de la Camera Deputaţilor cu reprezentanţii FMI, BM şi CE.

El a adăugat că reprezentanţii organismelor internaţionale au fost mulţumiţi că majoritatea cifrelor negociate în prezentul acord au fost respectate, că perspectivele pe acest an sunt favorabile, creşterea economică este mai mare decât a fost prognozată iar inflaţia se va încadra în ţintele stabilite de Banca Naţională.

"Toate aceste lucruri ne îndreptăţesc ca în anii viitori să luăm măsuri favorabile, active, pentru micii şi marii investitori, iar ce nu s-a dus la îndeplinire din actualul acord va fi clarificat în noul acord miercuri, la Guvern. A mai fost de asemenea o discuţie despre investiţii, în special pe zona de energie, ni s-a atras atenţia că acestea sunt necesare şi trebuie continuate", a încheiat Donţu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ