Comisia de Etică a Universității din București: Examinăm suspiciunea de plagiat din teza de doctorat a lui Gabriel Oprea

| 02 iul, 16:46

Comisia de etică a Universității din București a decis, în urma unor dovezi apărute în media, să examineze suspiciunea de plagiat în cazul tezei de doctorat a domnului Gabriel Oprea, anunță forul din cadrul Universității.

"Comisia de etica a Universitatii din Bucuresti a decis, in urma unor dovezi aparute in media, sa examineze suspiciunea de plagiat in cazul tezei de doctorat a domnului Gabriel Oprea, examinare ceruta, dar neprobata, de catre autorul sesizarii privind acest caz si adresata Comisiei. Comisia procedeaza astfel conform regulamentului sau care cere examinarea unei suspiciuni de plagiat numai atunci cand sunt aduse dovezi in acest sens fie de catre autorul unei sesizari, fie de catre reprezentanti ai media", spune intr-un comunicat de presa Prof. dr. Marian Popescu, Presedintele Comisiei de etica, citat de Hotnews.

Citeşte şi:  Controversa din jurul premierului interimar: Cum a obținut Gabriel Oprea titlul de doctor!?

"Calupuri intregi de text sunt preluate ad litteram din lucrarile altor autori", a evidentiat analiza publicatiei sus mentionate, care a pus fata in fata teza de doctorat a lui Gabriel Oprea: "Procedura plangerii prealabile" si cartea coordonatorului sau de doctorat, Ion Neagu: "Tratat de procedura penala".

"În legătură cu încercările mai vechi şi mai noi de a pune sub semnul întrebării probitatea mea morală, corectitudinea declaraţiilor de avere şi legalitatea parcursului meu academic, inclusiv cu privire la sesizarea de plagiat depusă la Universitatea Bucureşti privind teza de doctorat, ţin să precizez următoarele: sunt un om corect, am respectat şi respect legile ţării. În privinţa parcursului meu academic, am cerut şi am primit din partea Ministerului Educaţiei, conform legii, atestarea faptului că atât titlul de doctor, cât şi cel de conducător de doctorat au fost obţinute cu respectarea tuturor normelor legale şi a exigenţelor academice în vigoare la momentul respectiv", spune Gabriel Oprea într-un comunicat de presă.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ