Revizuirea Constituţiei: O nouă prevedere privind transparenţa decizională, introdusă în lege

| 19 iun, 2013

Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat, astăzi, înainte de votul final asupra proiectului de modificare a legii fundamentale, un amendament propus de senatorul PNL Tudor Chiuariu, care prevede obligativitatea instituţiilor publice de a supune dezbaterii publice actele normative.

Membrii comisiei de revizuire au adoptat, cu 17 voturi "pentru" şi o abţinere, o completare a articolului 31 din Constituţie care priveşte "dreptul la informaţie".

"Proiectele de acte normative ce urmează să fie adoptate de autorităţile şi instituţiile publice, cu excepţia celor care au caracter de urgenţă potrivit legii, sunt supuse cu cel puţin 30 de zile înainte de adoptare dezbaterii publice", a fost amendamentul adoptat în comisia de revizuire.

Anterior, în cadrul dezbaterilor din urmă cu două săptămâni a fost adoptat un amendament al Forumului constituţional care introducea noţiunea de "informare promptă" la care sunt obligate autorităţile publice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ