Comisia Europeană amendează Facebook cu 110 milioane de euro pentru că a furnizat informații înșelătoare

| 18 mai, 18:16

Comisia Europeană (CE) a anunțat joi că va amenda rețeaua de socializare Facebook cu 110 milioane de euro pentru că a furnizat informații înșelătoare în timpul preluării serviciului de mesagerie WhatsApp, în 2014, transmite Reuters.

Apreciind că este "o amendă proporțională și descurajantă", CE a precizat că Facebook a susținut la preluarea WhatsApp că nu poate asocia în mod automat conturile utilizatorilor celor două companii dar după doi ani a lansat un serviciu care avea exact această funcție.

"Comisia Europeană a descoperit că, în pofida declarațiilor Facebook din timpul preluării serviciului de mesagerie WhatsApp în 2014, posibilitatea tehnică de a asocia în mod automat conturile utilizatorilor celor două companii exista încă din 2014 iar angajații Facebook erau conștienți de o astfel de posibilitate", susține Executivul comunitar.

Aplicația de mesagerie WhatsApp a fost amendată vineri cu trei milioane de euro (3,3 milioane de dolari) în Italia pentru transparență insuficientă în privința împărțirii datelor cu firma mamă Facebook.

WhatsApp a fost preluată de Facebook în 2014. Doi ani mai târziu, a introdus noi politici de confidențialitate prin care Facebook a obținut acces la datele utilizatorilor WhatsApp.

Posibilitatea ca utilizatorii WhatsApp să refuze transferul datelor către Facebook "a fost indicată într-un mod inadecvat", susține Autoritatea de reglementare din Italia, AGCM. De asemenea, instituția a criticat WhatsApp pentru că a introdus "clauze incorecte" în reglementările sale, cum ar fi dreptul companiei de a anula unele servicii sau de a începe să taxeze clienții fără a-i avertiza.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ