Comisia Europeană cere statelor membre să-i primească pe afganii aflați în „pericol imediat”

| 18 aug, 20:04

 

Statele membre UE trebuie să primească persoanele din Afganistan care sunt „în pericol imediat”, a spus Comisia Europeană, potrivit Euronews.

 

 

„Jurnaliștii, angajații ONG-urilor și militanții pentru drepturile omului din Afganistan sunt printre cei mai expuși riscului, în special femeile”, a spus comisarul pentru afaceri interne Ylva Johansson într-un comunicat.
„Trebuie să oferim căi legale, sigure și organizate către UE. Am solicitat statelor membre să își intensifice angajamentul în ceea ce privește relocarea, să crească cotele de relocare pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie de protecție internațională”, a adăugat ea, potrivit Digi24.
Talibanii au întrerupt violent un protest în estul Afganistanului, ucigând cel puțin 3 persoane.
Între timp, președintele afgan destituit Ashraf Ghani și familia sa au ajuns în Emiratele Arabe Unite după ce au fugit din Afganistan duminică.
În Kabul, mii de oameni s-au îndreptat spre aeroport pentru a fi evacuați, după ce talibanii au preluat controlul asupra capitalei afgane. În ultimele 24 de ore au fost evacuate circa 5.000 de persoane.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ