Comisia Europeană critică documentaţia trimisă de România pentru bugetul UE 2014-2020

| 22 apr, 2013

Comisia Europeană critică într-o scrisoare prezentată de cursdeguvernare.ro documentaţia transmisă de România pentru acordul de parteneriat pentru viitoarele fonduri structurale din exerciţiul bugetar 2014-2020.

 

Se consideră că: "Propunerea  făcută de Guvernul României nu întruneşte încă minimele condiţii de calitate şi credibilitate pentru a permite un dialog informal eficient privind viitoarele documente de programare".
În plus, scrisoarea arată că priorităţile sectoriale înşirate de "toate ministerele" depăşeau alocarea de 21,8 miliarde de euro, prevăzută de decizia Consiliului European, pentru România, în exerciţiul 2014-2020.
Reprezentanţii Comisiei Europene scriu într-o adresă trimisă Ministerului Fondurilor Europene de la Bucureşti, în 7 martie 2013, că: "Propunerea făcută de Guvernul României nu întruneşte încă minimele condiţii de calitate şi credibilitate pentru a permite un dialog informal eficient privind viitoarele documente de programare".
Astfel, România riscă să piardă un an de absorbţie şi să nu se poată atinge de aceşti bani mai devreme de decembrie 2014, din cauza unor rateuri ale Ministerului Fondurilor Europene în elaborarea strategiei în baza căreia va solicita fondurile, informează cursdeguvernare.ro.
Astfel, în 31 ianuarie 2013, reprezentanţii MFE au avut o întâlnire informală cu reprezentanţii Comisiei Europene, în care partea română a prezentat un proiect de pachet de negociere, însp ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, ar fi prezentat atunci oficialilor CE o listă de proiecte europene pe care fiecare minister le consideră priorităţi sectorile, şi nu direcţii strategice privind priorităţile de dezvoltare bazate pe analize socio-economice după cum ar fi cerut CE.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ