Comisia Europeană sancţionează România pentru neaplicarea directivei spaţiului feroviar și solicită plata unei penalități

| 22 iul, 15:52

Comisia Europeană a trimis România în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene pentru că nu a transpus în legislația națională directiva privind instituirea spaţiului feroviar unic european. De asemenea, instituția solicită ca statul român să plătească penalități zilnice de 29.091,40 euro până când acest lucru se va realiza.

România nu este, însă, singura cu probleme. Și Grecia și Luxemburg au fost sancționate și vor trebui să suporte penalităţi zilnice de 30.310,80 euro, respectiv 8.710,00 euro.

Prin implementarea directivei 2012/34/UE se urmărește consolidarea rolului organismelor de reglementare naţionale în domeniul feroviar, în special în ceea ce priveşte competenţa acestora în cazul instalaţiilor feroviare, informează site-ul Comisiei Europene.

Directiva cuprinde cerințe referitoare la transparentizarea financiară. În acest sens, companiile feroviare și administratorii de infrastructură trebuie să păstreze şi să publice conturi separate şi să controleze fluxurile financiare.

Totodată, statele UE trebuie să-și bazeze relațiile cu acești administratori pe contracte multianuale care stabilesc obligaţii reciproce în ceea ce priveşte structura de plată şi calitatea serviciilor de infrastructură care trebuie furnizate companiilor feroviare.

Statele membre aveau termen de a se conforma directivei până la 16 iunie 2015.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ